Γενικά

Επίσημο: Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm (video)

Νέες εκδόσεις επιδόσεων της Giulia με περισσότερη ισχύ, χαμηλότερο βάρος, ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο και πιο επιθετικό στήσιμο.

Η Alfa Romeo παρουσίασε και επίσημα την κορυφαία έκδοση της Giulia που επαναφέρει το εμβληματικά ακρωνύμιο GTA (Gran Turismo Alleggerita) στο λεξιλόγιο της ιταλικής φίρμας. Η Giulia GTA και η ακόμα πιο ακραία έκδοση GTAm έρχονται με αυξημένη ισχύ, χαμηλότερο βάρος, πιο επιθετικό στήσιμο και ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα σε περιορισμένο αριθμό 500 μονάδων.

Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm

Η νέα σπορ έκδοση της μπερλίνας αποτελεί απόγονο της Giulia Sprint GTA του 1965 η οποία εξελίχθηκε από την Autodelta και σημείωσε μεγάλη επιτυχία στους αγώνες. Κάτω από το καπό της σύγχρονης μετενσάρκωσης του μοντέλου βρίσκεται μια βελτιωμένη έκδοση του Bi-Turbo κινητήρα V6 2,9 λίτρων της Quadrifoglio, με απόδοση 540 PS (+30 PS). Με τη βοήθεια του Launch Control, η Giulia GTA επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε μόλις 3,6″ (-0,3″ σε σχέση με την Quadrifoglio).

Χάρη σε εκτενή χρήση ελαφριών υλικών (ανθρακονήματα σε αμάξωμα, αλουμίνιο σε κινητήρα και σύνθετα υλικά σε άλλα εξαρτήματα), η Giulia GTA ζυγίζει 1.520 kg, είναι δηλαδή 100 kg ελαφρύτερη από την Giulia Quadrifoglio. Το χαμηλότερο βάρος και η αύξηση της ισχύος έχουν ως αποτέλεσμα αναλογία 2,82 kg/hp, μια τιμή που σύμφωνα με την Alfa Romeo είναι η κορυφαία της κατηγορίας.

Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm

Η ανάρτηση έχει νέα ελατήρια, αμορτισέρ και σινεμπλόκ, τα οποία έχουν ρυθμιστεί για ακόμα καλύτερο κράτημα σε συνδυασμό με τα φαρδύτερα μετατρόχια.

Το νέο αεροδυναμικό πακέτο εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Sauber Engineering και εκτός από την άκρως επιθετική εμφάνιση συμβάλλει στην παραγωγή κάθετης δύναμης. Στη μάσκα κυριαρχεί ο νέος προφυλακτήρας από ανθρακονήματα που έχει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, επιπλέον εσοχές γύρω από το “scudetto” και ένα περίτεχνο ανθρακονημάτινο (ενεργό) σπλίτερ που πλέκεται με τους αεραγωγούς και καταλήγει σε δύο πλευρικά πτερύγια.

Τα φουσκωμένα φτερά εμπρός και πίσω είναι επίσης κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και καλύπτουν τα φαρδύτερα κατά 50 mm μετατρόχια. Στο προφίλ βρίσκουμε νέα μαρσπιέ, μεγαλύτερες εσοχές στα εμπρός φτερά με το έμβλημα της Autodelta και μαύρες ζάντες 20″. Πίσω πρωταγωνιστεί ο μεγαλύτερος διαχύτης που φιλοξενεί τη νέα εξάτμιση της Akrapovič από τιτάνιο με δύο κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις, ενώ τα φωτιστικά σώματα έχουν πιο σκουρόχρωμο φόντο. Στο εσωτερικό έχουμε σπορ καθίσματα με πλάτες από ανθρακονήματα και επενδύσεις από Alcantara σε ταμπλό, πόρτες και καθίσματα που συνδυάζονται με κόκκινες ραφές.

Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm

Για όσους θέλουν κάτι ακόμα πιο ακραίο, υπάρχει και η Giulia GTAm η οποία έχει μόνο δύο θέσεις, ζώνες 6 σημείων, roll bar, πλευρικά παράθυρα και πίσω παρμπρίζ από Lexan (ελαφρύτερο από γυαλί) και μια τεράστια φτερούγα από ανθρακονήματα στην ουρά. Στη θέση των πίσω καθισμάτων που έχουν αφαιρεθεί, υπάρχει χώρος για τα κράνη και τον πυροσβεστήρα, ενώ αντί για συμβατικά χερούλια στις πόρτες βρίσκουμε ειδικά λουριά που ενισχύουν την αγωνιστική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.

Η Alfa Romeo έχει ήδη ανοίξει τα βιβλία παραγγελιών για τους 500 τυχερούς πελάτες που θα αποκτήσουν τις GTA και GTAm. Η ιταλική φίρμα κάνει λόγο για μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού μαζί με το αυτοκίνητο, κάθε ιδιοκτήτης θα λάβει ένα κράνος Bell με γραφικά GTA, αγωνιστική περιβολή Alpinestars (στολή, γάντια και παπούτσια), εξατομικευμένο κάλυμμα αυτοκινήτου Goodwool και μαθήματα οδήγησης σε πίστα, στο Alfa Romeo Driving Academy.

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button