Γενικά

Επίσημο: Νέο VW Polo GTI

Η Volkswagen προσθέτει το αλατοπίπερο στη γκάμα του ανανεωμένου Polo με την παρουσίαση της κορυφαίας έκδοσης GTI.

VW Polo GTI

Το ανανεωμένο Volkswagen Polo GTI είναι πλέον γεγονός και όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, οι επιρροές από το μεγαλύτερο Golf είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς στην κορυφαία έκδοση του γερμανικού σούπερμινι.

Το ανανεωμένο Polo GTI είναι φυσικά προσθιοκίνητο, με ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (ΧDS), δίλιτρο τούρμπο κινητήρα και 7άρι διπλοσύμπλεκτο σασμάν (DSG). Η ισχύς ανέρχεται στα 207 PS με τη ροπή των 320 Nm να αποδίδεται από τις 1.500 έως τις 4.500 rpm. Τα πρώτα 100 km/h από στάση επιτυγχάνονται σε χρόνο 6,5’’, με την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 240 km/h.

VW Polo GTI

H κορυφαία έκδοση του μοντέλου ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της οικογένειας Polo, που δανείζεται φυσικά αρκετά αισθητικά στοιχεία από το 8άρι Golf. Η κόκκινη γραμμή στη μάσκα, το λογότυπο GTI (βρίσκεται πέραν της μάσκας και στο κέντρο της πέμπτης πόρτας αντικαθιστώντας το όνομα του μοντέλου), η διπλή απόληξη της εξάτμισης, οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων και οι μαύροι καθρέπτες με την ομοίου χρώματος οροφή, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που μαρτυρούν το πικάντικο του χαρακτήρα του μοντέλου και τον διαφοροποιούν σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του Polo.

VW Polo GTI

Στην καμπίνα τα καρό καθίσματα, σήμα κατατεθέν των εκδόσεων GTI, δίνουν κανονικά το παρών και στην ανανεωμένη έκδοση, με τη διχρωμία σε μαύρο και κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί στο ταμπλό. Η πιο σημαντική ωστόσο αλλαγή έχει να κάνει με τον ψηφιακό κόσμο του μοντέλου. Πέραν του ψηφιακού πίνακα οργάνων, το ανανεωμένο Polo GTI φέρει μία νέα οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό 8,0’’ στη βασική έκδοση, η οποία δύναται να φθάσει τις 9,2’’ με το Discover Pro πακέτο.

Από πλευράς τεχνολογικών συστημάτων, οι άνθρωποι της VW πήραν από τα ράφια του ομίλου ότι πιο σύγχρονο διέθεταν και το πρόσφεραν στο Polo GTI. Για πρώτη φορά λοιπόν η κορυφαία έκδοση του γερμανικού σούπερμινι εφοδιάζεται, μεταξύ πολλών άλλων, με συστήματα αυτόνομης οδήγησης τo οποίo ανήκει ουσιαστικά στην ομπρέλα του προγράμματος IQ.Drive (adaptive cruise control, lane assist, side assist, rear traffic alert κ.α.).

VW Polo GTI

Ως είθιστε, ο οδηγός του Polo GTI θα έχει στη διάθεση του τρία προγράμματα παραμετροποίησης του οχήματος: Eco, Normal και Sport, με το τελευταίο να προσφέρει και ένα πιο μπάσο τόνο, ενισχύοντας τη σπορ αίσθηση του μοντέλου.

Επίσης, το κορυφαίο από πλευράς απόδοσης αλλά και προδιαγραφών Polo, διαθέτει πλήθος τεχνικών διαφοροποιήσεων στο σασί του, όπως χαμηλωμένο αμάξωμα κατά 15 mm συγκριτικά με τις απλές εκδόσεις και αρκετά πιο «σκληρό» set-up στην ανάρτηση. Στο προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού ανήκει η «Sport Select» ανάρτηση.

Η VW δεν ανακοίνωσε τις τιμές πώλησης του νέου Polo GTI το οποίο αναμένεται στις εκθέσεις της εταιρείας τους προσεχείς μήνες.

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button