Γενικά

Επίσημο: Νέο Subaru BRZ (video)

Το BRZ ή αλλιώς το πισωκίνητο σπορτσκαρ της Subaru επιστρέφει βελτιωμένο στη δεύτερη γενιά του.

Η Subaru παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του BRZ – του πισωκίνητου σπορτσκαρ που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Toyota – το οποίο απέκτησε ανασχεδιασμένο αμάξωμα, πιο ποιοτικό εσωτερικό, βελτιωμένο πλαίσιο και ισχυρότερο ατμοσφαιρικό κινητήρα.

Subaru BRZ

Σχεδιαστικά, το BRZ διατηρεί τις αναλογίες του προκατόχου του όμως έχει πιο μυώδες αμάξωμα με μοντέρνες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που το κάνουν ακόμα πιο ποθητό. Στη μάσκα η κεντρική εισαγωγή αέρα που παίζει και το ρόλο της γρίλιας είναι τοποθετημένη χαμηλότερα, όπως και το ρύγχος. Δύο πλευρικές εσοχές καλύπτουν σχεδόν όλο το ύψος του προφυλακτήρα και σε συνδυασμό με το σπλίτερ σε μαύρη απόχρωση προδίδουν τον σπορ χαρακτήρα της κατασκευής. Τα φώτα LED είναι μικρότερα από πριν και κάθονται πάνω στα φουσκωμένα φτερά που εξέχουν από το καπό.

Subaru BRZ

Στο προφίλ ξεχωρίζει η εσοχή πίσω από τους εμπρός τροχούς, με τη γραμμή να επεκτείνεται στο σπλίτερ και να οδηγεί το μάτι στα φουσκωμένα πίσω φτερά. Η γραμμή παραθύρων και η έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω θυμίζουν έντονα το BRZ πρώτης γενιάς όπως και οι καθρέφτες που είναι τοποθετημένοι στις πόρτες και η αεροδυναμική κεραία. Οι σκουρόχρωμες πολυάκτινες ζάντες 18″ ταιριάζουν γάντι με τον χαρακτήρα του μοντέλου και με την παραδοσιακή μπλε απόχρωση του αμαξώματος.

Στο πίσω μέρος το BRZ απέκτησε μια αεροτομή τύπου ducktail ενσωματωμένη στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών και επιθετικά φώτα LED που ενώνονται με μια μαύρη διακοσμητική λωρίδα. Η πινακίδα μετακόμισε στον προφυλακτήρα και περιβάλλεται από τον μεγάλο διαχύτη ο οποίος φιλοξενεί δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης μαζί με τα φώτα ομίχλης και όπισθεν.

Subaru BRZ

Κάτω από το καπό του BRZ βρίσκεται ένας νέος ατμοσφαιρικός κινητήρας boxer με χωρητικότητα 2,4 lt που αποδίδει 231 PS στις 7.000 rpm και 250 Nm στις 3.700 rpm. Το μοτέρ έχει τέσσερις κυλίνδρους, τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, διπλούς εκκεντροφόρους, σύστημα άμεσου ψεκασμού Toyota D-4S, και τεχνολογία dual Active Valve Control System. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, είτε προαιρετικά μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων με paddles πίσω από το τιμόνι. Και στις δύο περιπτώσεις είναι στάνταρ το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Subaru BRZ

Η Subaru κάνει λόγω για ένα ελαφρύ όχημα (από 1.277 kg) χάρη σε εκτενή χρήση αλουμινίου (οροφή, εμπρός φτερά και καπό) με χαμηλότερο κέντρο βάρους, 50% πιο άκαμπτο πλαίσιο και ακόμα πιο δυναμική οδική συμπεριφορά από τον προκάτοχό του. Η ανάρτηση είναι ανεξάρτητη σε κάθε τροχό, με γόνατα MacPherson εμπρός και διπλά ψαλίδια πίσω, και αντιστρεπτικές εμπρός-πίσω. Το σύστημα Vehicle Stability Control έχει πέντε λειτουργίες και μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς για οδήγηση σε πίστα.

Subaru BRZ

Σημαντική αναβάθμιση έχουμε και στο εσωτερικό του BRZ με υλικά καλύτερης ποιότητας, νέα σχεδίαση του ταμπλό και νέα καθίσματα τύπου bucket. Πίσω από το τριάκτινο τιμόνι με ενσωματωμένα πλήκτρα έχουμε ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 7″ που παρουσιάζει διάφορες ενδείξεις ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.

Subaru BRZ

Στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί η κεντρική οθόνη αφής 8″ που φιλοξενεί το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Subaru Starlink (υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto) ενώ πιο χαμηλά βρίσκουμε τα φυσικά χειριστήρια για τον κλιματισμό, το πλήκτρο εκκίνησης και μια σειρά από διακόπτες. Το ψηλά τοποθετημένο κεντρικό τούνελ φιλοξενεί το χειρόφρενο και τον κοντό επιλογέα του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων. Επιπλέον, στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ο εξοπλισμός του νέου BRZ περιλαμβάνει και το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας EyeSight Driver Assist Technology. Τέλος, το όχημα διατηρεί τη διάταξη 2+2 με δύο μικρές θέσεις για παιδιά οι πλάτες των οποίων αναδιπλώνονται για αύξηση του χώρου αποσκευών.

Το νέο Subaru BRZ θα παράγεται στο εργοστάσιο της Gunma στην Ιαπωνία, με την εμπορική του πορεία να ξεκινά από το φθινόπωρο του 2021.

Πηγή: Subaru

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button