Γενικά

Επίσημο: Νέο Renault Twingo Z.E. (video)

Η γκάμα των ηλεκτρικών της Renault επεκτείνεται προς τα κάτω, με το νέο Twingo Ζ.Ε. το οποίο είδαμε ήδη από κοντά στο Παρίσι.

Με περισσότερες από 3,75 εκατομμύρια πωλήσεις στην καριέρα του, το Renault Twingo είναι ένα απόλυτα επιτυχημένο μοντέλο, το οποίο παραμένει πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του σε σημαντικές αγορές, όπως η γαλλική και η γερμανική. Σήμερα, ήρθε η στιγμή να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον, αφού μόλις παρουσιάστηκε η ηλεκτρική έκδοση Twingo Z.E. Και είχαμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε από κοντά την περασμένη εβδομάδα, σε μια ειδική εκδήλωση της Renault στο Παρίσι.

Renault Twingo Z.E.

Εξωτερικά, το ηλεκτρικό Renault Twingo Z.E. δεν διαφοροποιείται σημαντικά από τις συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου, οι οποίες θα εξακολουθήσουν να διατίθενται. Ξεχωρίζει κυρίως χάρη στις μπλε ρίγες που διατρέχουν τα πλαϊνά του, στις μπλε λεπτομέρειες στη μάσκα και στο μπλε περίγραμμα του αφαλού των ζαντών. Στην καμπίνα, οι διαφορές είναι ακόμα λιγότερες, ενώ η δυνατότητα επιλογής μαύρου, λευκού, κόκκινου ή κίτρινου χρώματος για τις κύριες επιφάνειες του ταμπλό, παραμένει.

Renault Twingo Z.E.

Η πλατφόρμα του Twingo είχε σχεδιαστεί εξαρχής με σκοπό να φιλοξενήσει και μια ηλεκτρική έκδοση. Στο Twingo Z.E. τη θέση του κινητήρα βενζίνης στο πίσω μέρος έχει πάρει ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο αποδίδει 82 PS και 160 Nm, όπως και στα συγγενή Smart EQ Fortwo & Forfour. Ο χώρος αποσκευών των 174-240 lt δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από αυτή την αλλαγή. Ούτε και οι υπόλοιποι χώροι της καμπίνας, αφού η συστοιχία μπαταριών έχει ενσωματωθεί πλήρως στο πάτωμα, κάτω από τα εμπρός καθίσματα, –με αποτέλεσμα όμως να περιορίζεται ελάχιστα η απόσταση από το έδαφος.

Renault Twingo Z.E.

Για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό Renault, οι μπαταρίες δεν είναι αερόψυκτες, αλλά υγρόψυκτες. Η χωρητικότητα των 21,3 kWh επαρκεί για να χαρίσει αυτονομία 180 km κατά WLTP, και περίπου 250 km σύμφωνα με τη μέτρηση WLTP City –δηλαδή χωρίς οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο. Αυτό σημαίνει ότι ίσως περάσουν αρκετές μέρες μέχρι το Twingo Ζ.Ε. να χρειαστεί φόρτιση, αφού σύμφωνα με τη Renault όσοι οδηγούν αυτοκίνητα του Segment Α διανύουν κατά μέσο όρο 30 km/ημέρα. Με τη μέγιστη ισχύ φόρτισης που μπορεί να υποστηρίξει το Twingo, 22 kW, αρκούν 30’ για να κερδίσει 80 km αυτονομία.

Το Twingo Z.E. φτάνει από στάση τα 60 km/h σε 4,8″, ενώ η απόδοση του μοτέρ μειώνεται στο πρόγραμμα Eco, με το οποίο επιτυγχάνεται η βέλτιστη αυτονομία. Ο λεβιές του κιβωτίου δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να καθορίσει τον τρόπο ανάκτησης ενέργειας μεταξύ τριών επιλογών, αναλόγως αν προτιμά το αυτοκίνητο να ρολάρει ή να επιβραδύνει στο άφημα του γκαζιού. Και ακόμα κι όταν ο ιδιοκτήτης βρίσκεται εκτός αυτοκινήτου, μπορεί να δει το επίπεδο της μπαταρίας, να καθορίσει τη διαδρομή του, να βρει σημεία φόρτισης κ.ά. μέσω της εφαρμογής My Renault.

Το λανσάρισμα του Renault Twingo Z.E. στην αγορά θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020, είναι όμως πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την τιμή του, αλλά και το αν θα διατεθεί κανονικά στην Ελλάδα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button