Γενικά

Επίσημο: Νέο Honda Civic Sedan (video)

Η ενδέκατη γενιά του Honda Civic έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ με τετράθυρο αμάξωμα.

Honda Civic Sedan

Η Honda παρουσίασε την έκδοση παραγωγής της ενδέκατη γενιάς του Civic Sedan, την οποία χαρακτηρίζει ως την πιο διασκεδαστική στην οδήγηση και τεχνολογικά προηγμένη στην ιστορία 50 ετών του μοντέλου. Το Civic κυκλοφροεί αρχικά ως Sedan στην αγορά των ΗΠΑ, όμως σύντομα αναμένεται και στην Ευρώπη ως Sedan και ως Hatchback.

Από πλευράς διαστάσεων, το Honda Civic Sedan έχει μεγαλώσει ελαφρώς σε σύκριση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Πιο συγκεκριμένα, η νέα γενιά έχει μήκος 4.674 mm (+26 mm), πλάτος 1.801 mm (+2 mm), ύψος 1.415 mm (-1 mm) και μεταξόνιο 2.736 mm (+36 mm).

Σχεδιαστικά, το νέο μικρομεσαίο της Honda έχει ελάχιστες διαφορές από το αντίστοιχο πρωτότυπο που είχε κάνει πρεμιέρα το Νοέμβριο του 2020. Οι αναλογίες χαρακτηρίζονται από το μακρύτερο καπό, τα μεγάλα παράθυρα, το μακρύ μεταξόνιο, την αεροδυναμική σιλουέτα τριών όγκων με έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω και τις καθαρές γραμμές με την κύρια character line να είναι οριζόντια ενώνοντας τα εμπρός με τα πίσω φώτα.

Στη μάσκα κυριαρχούν τα μακρόστενα φώτα με υπογραφή LED που αγκαλιάζουν το μακρύ πρόβολο και ενώνονται με την χαμηλά τοποθετημένη γρίλια. Ο προφυλακτήρας έχει μια μεγάλη κεντρική εισαγωγή αέρα και δύο σπορ εσοχές στις πλευρές του φιλοξενούν τους προβολείς ομίχλης LED. Ανάλογα με την έκδοση, οι τροχοί έχουν διάμετρο 16″, 17″ ή 18″. Στην ουρά τύπου fastback έχουμε μεγάλα και οριζόντια τοποθετημένα φώτα LED και ενσωματωμένη αεροτομή στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών. Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει οχτώ αποχρώσεις, μεταξύ των οποίων οι τρεις νέες Meteorite Gray Metallic, Sonic Gray Pearl και Morning Mist Bue Metallic.

Honda Civic Sedan

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η απλότητα με καθαρές γραμμές που παραπέμπουν στις πρώτες γενιές Civic. Οι σχεδιαστές έδωσαν μεγάλη έμφαση στην ορατότητα, με τα μεγάλα παράθυρα τα μετατοπισμένα προς τα πίσω A-pillars και τους καθρέφτες που είναι πλέον τοποθετημένοι στις πόρτες.

Οι αεραγωγοί έχουν ενσωματωθεί σε μια οριζόντια λωρίδα που διατρέχει ολόκληρο το ταμπλό με μοτίβο honeycomb και αποτελεί σήμα κατατεθέν του μοντέλου. Πίσω από το τριάκτινο τιμόνι με ενσωματωμένα πλήκτρα βρίσκουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων (7″ ή 10,2″) ενώ η κεντρική οθόνη αφής (7″ ή 9″) για το infotainment (υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto) εξέχει από την κορυφή του ταμπλό με περιστροφικό διακόπτη για την ένταση. Τα περιστροφικά χειριστήρια για τον κλιματισμό είναι τα μόνα στοιχεία που βρίσκουμε στην κεντρική κονσόλα ενώ το ψηλά τοποθετημένο κεντρικό τούνελ έχει ποτηροθήκες και χώρους για μικροαντικείμενα.

Honda Civic Sedan

Έχουμε επίσης υλιικά βελτιωμένης ποιότητας στα σημεία αφής, ανασχεδιασμένα καθίσματα εμπρός για μεγαλύτερη άνεση και premium ηχοσύστημα της Bose με 12 ηχεία στην πλουσιότερη έκδοση εξοπλισμού.

Από πλευράς κινητήρων, το Civic διατίθεται στην αγορά των ΗΠΑ με τον τετρακύλινδρο 2.0 i-VTEC που αποδίδει 160 PS και 187 Nm, αλλά και με τον βελτιωμένο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 1.5 i-VTEC που αποδίδει 182 PS και 240 Nm. Και στις δύο περιπτώσης, η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου τύπου CVT, το οποίο στις εκδόσεις Sport και Touring έχει paddles αλλαγής εικονικών σχέσεων Step-Shift. Οι εν λόγω εκδόσεις έχουν και προγράμματα οδήγησης ECON, Normal και Sport που αλλάζουν τη συμπεριφορά του κιβωτίου ανάλογα με τις συνθήκες. Η Honda κανει λόγο για χαμηλότερη κατανάλωση και από τα δύο μοτέρ σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Honda Civic Sedan

Το νέο πλαίσιο είναι πιο άκαμπτο από κάθε άλλο Civic, με βελτίωση 8% στη στρέψη και 13% στην κάμψη. Ως αποτέλεσμα, έχουμε βελτίωση σε ποιότητα κύλισης, κράτημα, θόρυβο αλλά και παθητική ασφάλεια, με την ενισχυμένη δομή Advanced Compatibiliy Engineering από αλουμίνιο και χάλυβα υψηλής αντοχής να απορροφά καλύτερα την ενέργεια σε συγκρούσεις με οχήματα μεγαλύτερου όγκου.

Η νέα ανάρτηση του Civic – γόνατα MacPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω – έχει ρυθμιστεί για μεγαλύτερη άνεση σε συνδυασμό με το πιο άκαμπτο πλαίσιο και το μακρύτερο μεταξόνιο, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη δυναμική συμπεριφορά. Σε αυτήν συμβάλλει και το νέο σύστημα διεύθυνσης που σύμφωνα με τη Honda δίνει καλύτερη πληροφόρηση στον οδηγό. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από νέες δαγκάνες εμπρός που προσφέρουν χαμηλότερη τριβή κατά την κύλιση.

Το νέο Civic είναι πλούσιο από πλευράς συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας με το πακέτο Honda Sensing που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το προηγμένο Traffic Jam Assist, το βελτιωμένο Lane Keeping Assist με πιο φυσική αίσθηση και το νέο Low-Speed Braking Control. Όλα τα συστήματα λειτουργούν πιο αποδοτικά χάρη στη νέα κάμερα που έχει ευρύτερο πεδίο σε σύγκριση με τον προγενέστερο συνδυασμό κάμερας-ραντάρ, τον ταχύτερο επεξεργαστή, το νέο λογισμικό και τους έξι αισθητήρες σόναρ. Επιπλέον έχουμε αερόσακους νέου τύπου για οδηγό/συνοδηγό που μειώνουν την πιθανότητα τραυματισμού στο κεφάλι, και νέους πλευρικούς αερόσακους για τους πίσω επιβάτες.

Το Honda Civic Sedan αμερικανικών προδιαγραφών θα παράγεται στα εργοστάσια Alliston, Ontario (Καναδάς) και Greensburg, Indiana (ΗΠΑ) και θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι. Μέσα στο 2021 θα ακολουθήσει και το πεντάθυρο Honda Civic Hatchback, ενώ η ιαπωνική φίρμα έχει επιβεβαιώσει την κορυφαία έκδοση επιδόσεων Civic Type R.

Honda Civic Sedan

Πηγή: Honda

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button