Γενικά

Επίσημο: Νέο Dacia Spring, το προσιτό EV (video)

Ύστερα από το πρωτότυπο, ιδού το αυτοκίνητο παραγωγής για το Spring, το πρώτο ηλεκτρικό της Dacia, με την εταιρεία να ελπίζει έτσι να επαναλάβει το θρίαμβο του Logan το 2004.

Dacia Spring

Η Dacia ελπίζει να επαναλάβει την επιτυχία του Logan που λανσαρίστηκε το 2004. Εκείνη την εποχή, ήταν δύσκολο να το πιστέψεις: Ένα βασικό αυτοκίνητο, προσιτό, απογυμνωμένο και βασισμένο σε μια ήδη εγνωσμένης αξίας πλατφόρμα από το Groupe Renault. Η επιτυχία ήρθε γρήγορα και ο όμιλος κλιμάκωσε την παρουσία και την επιτυχία της Dacia, λανσάροντας το Duster και το Sandero.

Το 2020, η Dacia σκοπεύει να αφήσει και πάλι ισχυρό το στίγμα της στα αυτοκινητικά πράγματα, λανσάροντας το πρώτο πραγματικά προσιτό (κατά το δυνατόν) ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μοντέλο που δεν χρειάζεται απαραίτητα μεγάλη κρατική επιδότηση για να επαναφέρει την τιμή του σε αποδεκτό επίπεδο.

Dacia Spring

Έτσι γεννήθηκε το Spring. Ένα αυτοκίνητο κοντό, με μήκος 3,73 m (περίπου 30 cm πιο κοντό από ένα Clio V), και πλάτος μόλις 1,62 m. Διαστάσεις που πάνε ταμάμ για αστικές περιοχές -διάμετρος στροφής μικρότερη από 10 m) . Η χαμηλή τιμή του Spring δεν αποκλείει ορισμένα ιδιαίτερα στιλιστικά χαρακτηριστικά, όπως μάσκα παρόμοια με αυτή του πρόσφατου Sandero, φώτα φουλ LED και ένα καλοβαλμένο σχέδιο.

Στο εσωτερικό, από την άλλη πλευρά, τα πράγματα είναι λίγο πιο απογοητευτικά με τα στοιχεία να προέρχονται από το παλιό Sandero. Ο πίνακας οργάνων είναι προφανώς προσαρμοσμένος στον ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με μια νέας σχεδίασης αλλά βασική οθόνη. Προαιρετικά, οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν Android Auto και Apple Carplay σε οθόνη αφής 7”.

Dacia Spring

Για να διατηρηθεί η τιμή χαμηλά, η Dacia έπρεπε να χρησιμοποιήσει ελαφριές μπαταρίες. Η συστοιχία λοιπόν έχει χωρητικότητα 26,8 kWh και το ηλεκτρομοτέρ αποδίδει 33 kW ή 44 άλογα και 125 Nm. Σαφώς και ακούγονται λίγες οι κιλοβατώρες, αλλά το πλεονέκτημα αυτών των μπαταριών είναι ότι η επαναφόρτισή τους θα είναι εύκολη: Λιγότερο από 14 ώρες σε μια κλασική, οικιακή πρίζα για πλήρη φόρτιση και λιγότερο από μία ώρα για να φτάσεις στο 80% σε πρίζα DC ισχύος 30 kW. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι με το ειδικό Wallbox, η φόρτιση ενός Spring θα είναι πολύ εύκολη στο σπίτι. Όσον αφορά την αυτονομία, η Dacia μιλάει για 225 km στον κύκλο WLTP, ακόμη και για 295 km στο WLTP «City».

Dacia Spring

Η Dacia δεν αποκάλυψε ακόμη την τιμή εκκίνησης του νέου Spring, καθώς το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί εμπορικά στην αγορά την άνοιξη του 2021. Αλλά η ρουμανική μάρκα υπόσχεται ήδη το χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας στις τρέχουσες συνθήκες. Χαμηλότερο και από αυτό ενός νέου Sandero με θερμικό κινητήρα.

Σε κάθε περίπτωση, η Dacia θα επιτεθεί σκληρά με το Spring. Το οποίο δεν θα έχει καθόλου ανταγωνισμό στην Ευρώπη, μιας και το τρίδυμο του Volkswagen Group είναι πιο ακριβό και λιγότερο φιλόξενο.

Και δεν είναι μόνο αυτό: Μια παραλλαγή «Cargo» είναι ήδη προγραμματισμένη, με πορτμπαγκάζ επίπεδου δαπέδου 800 λίτρων και ωφέλιμο φορτίο 325 kg, μόνο σε λευκό χρώμα και με μειωμένο εξοπλισμό (χειροκίνητος κλιματισμός, Bluetooth, αλλά χωρίς προηγμένη συνδεσιμότητα).

Dacia Spring

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button