Γενικά

Επίσημο: Νέο Audi A3 Sportback 40 TFSI e

Νέα έκδοση Plug-In Hybrid για το Audi A3 Sportback.

Μετά από τις εκδόσεις κινητήρα με βενζίνη (TFSI), πετρέλαιο (TDI) και φυσικό αέριο (g-tron), η Audi εμπλουτίζει τη γκάμα του νέου A3 Sportback με μια νέα έκδοση plug-in hybrid – το Audi A3 Sportback 40 TFSI e – που αντικαθιστά το A3 Sportback e-tron προηγούμενης γενιάς.

Audi A3 Sportback 40 TFSI e

Όπως και στα συγγενικά μοντέλα plug-in hybrid του VW Group, το υβριδικό σύστημα του Audi A3 Sportback 40 TFSI e αποτελείται από τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.4 TFSI (150 PS/250 Nm), αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων S tronic με ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα (109 PS/330 Nm) και μπαταρία 13 kWh κάτω από τα πίσω καθίσματα. Η τελευταία έχει 43% αυξημένη χωρητικότητα σε σχέση με το προηγούμενο A3 Sportback e-tron ενώ συνδέεται και με το air condition για βέλτιστη λειτουργία όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 204 PS και τα 350 Nm, τα οποία μεταδίδονται στους εμπρός τροχούς. Η επιτάχυνση 0-100 km/h  ολοκληρώνεται σε 7,6″ και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 227 km/h. Παράλληλα, η Audi ανακοινώνει μέση κατανάλωση 1,5-1,4 lt/100km, και εκπομπές CO2 μεταξύ 34-30 g/km.

Audi A3 Sportback 40 TFSI e

Η αυτονομία του μοντέλο σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία EV φτάνει τα 78 km (NEDC) ή τα 67 km (WLPT), με τελική ταχύτητα 140 km/h. Μια πλήρης φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί λίγο περισσότερο από 4 ώρες, με φορτιστή 2,9 kW. Όπως προβλέπει η νομοθεσία, σε χαμηλές ταχύτητες ενεργοποιείται το Acoustic Vehicle Alert System που δίνει ηχητικό σήμα στους πεζούς (το μοντέλο ξεκινά πάντα ως ηλεκτρικό).

Σε υβριδική λειτουργία υπάρχουν οι επιλογές Battery hold που διατηρεί σταθερό επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, και Battery charge που διοχετεύει σε αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια.

Μέσα από το Audi drive select ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προφίλ comfort, auto, dynamic και individual που επεμβαίνουν στο τιμόνι, το κιβώτιο, το γκάζι, και τα φρένα/ανάκτηση ενέργειας.

Audi A3 Sportback 40 TFSI e

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το infotainment με το σύστημα MMI της Audi με οθόνη αφής 10,1″, ψηφιακό πίνακα οργάνων, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, διζωνικό κλιματισμό, πακέτο συστημάτων υποβοήθησης (Audi pre sense front, lane departure warning, turn assist και swerve assist), LED φώτα και ζάντες 16″.

Στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού βρίσκουμε Matrix-LED φώτα, ζάντες 17″ ή 18″, adaptive cruise assist, head-up display, Audi virtual cockpit, σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, ηλεκτρική πόρτα του χώρου αποσκευών που ανοίγει με μια κίνηση του ποδιού και πανοραμική ηλιοροφή. Ο χώρος αποσκευών είναι 280 lt ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων φτάνει μέχρι τα 1.100 lt.

Η εμπορική πορεία του A3 Sportback 40 TFSI e σε αρκετές αγορές της Ευρώπης θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο του 2020. Η τιμή του στη Γερμανία θα ξεκινά από τα 37.470,92 ευρώ με τους ιδιοκτήτες να απολαμβάνουν οφέλη 6.750 ευρώ λόγω φοροελαφρύνσεων στα plug-in hybrid μοντέλα.

Πηγή: Audi

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button