Γενικά

Επίσημο: Νέο Audi A3 Sportback 30 g-tron

Η γκάμα του Audi A3 εμπλουτίζεται με την έκδοση g-tron που κινείται με CNG.

Η Audi παρουσίασε σήμερα το A3 Sportback 30 g-tron – το νέο μέλος της οικογένειας του premium μικρομεσαίου της με κινητήρα συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG). Το μοντέλο έρχεται να αντικαταστήσει το Audi A3 g-tron προηγούμενης γενιάς που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014 και αναβαθμίστηκε το 2019.

Audi A3 Sportback 30 g-tron

Το νέο A3 Sportback 30 g-tron φορά τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.5 TFSI με απόδοση 131 PS και 200 Nm που χρησιμοποιεί καύσιμο CNG ή βενζίνη. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου S tronic 7 σχέσεων επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 9,7″ και τελική ταχύτητα 211 km/h.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο βενζινοκινητήρα 1.5 TFSI 150 PS, το μοτέρ που δέχεται CNG έχει υψηλότερη σχέση συμπίεσης 12,5:1, ενώ η κυλινδροκεφαλή, το σύστημα ψεκασμού, ο υπερσυμπιεστής με στρόβιλο μεταβλητής γεωμετρίας και ο καταλυτικός μετατροπέας έχουν δεχτεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

Audi A3 Sportback 30 g-tron

Οι δεξαμενές CNG είναι τρεις και βρίσκονται πίσω μέρος του οχήματος – ένας χαλύβδινος κύλινδρος, χωρητικότητας 4 kg ακριβώς μπρόστα από τη δεξαμενή βενζίνης και δύο μεγάλες δεξαμενές χωρητικότητας 7 kg η καθεμία κατασκευασμένες από συνθετικές ίνες (στρώσεις CFRP και GFRP) κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών ο οποίος έχει μειωθεί στα 280 λίτρα (-100 λίτρα σε σύγκριση με τις βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις).

Η μέση κατανάλωση CNG που ανακοινώνει η Audi είναι 3,5 – 3,6 kg/100 km (NEDC) και οι εκπομπές CO2 διαμορφώνονται στα 96 – 99 g/km. Αυτό σημαίνει πως με γεμάτες τις δεξαμενές αερίου, η αυτονομία CNG φτάνει τα 495 km (NEDC) ή  τα 445 km (WLTP) ενώ υπάρχει και ένα μικρό ντεπόζιτο βενζίνης χωρητικότητας 9 λίτρων που χαρίζει επιπλέον αυτονομία μεταξύ των ανεφοδιασμών. Ο κινητήρας εκκινεί πάντα σε λειτουργία CNG, ψεκάζοντας μικρές μόνο ποσότητες βενζίνης σε σπάνιες συνθήκες λειτουργίας, ενώ όταν αδειάσουν τα ντεπόζιτα μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία βενζίνης.

Audi A3 Sportback 30 g-tron

Ο βασικός εξοπλισμός του A3 Sportback 30 g-tron περιλαμβάνει προβολείς LED, ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη αφής 10,1″, πολυλειτουργικό δερμάτινο τιμόνι και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού Audi pre sense front, lane departure warning, swerve assist and turn assist. Προαιρετικά διατίθενται φώτα matrix LED, τριζωνικό κλιματισμό, head-up display, σπορ καθίσματα, πανοραμική ηλιοροφή και σύστημα υποβοήθησης adaptive cruise assist. Η έκδοση κινητήρα g-tron συνδυάζεται με τρια εξωτερικά και τρια εσωτερικά πακέτα που συνδυάζονται όπως επιθυμεί ο αγοραστής.

Audi A3 Sportback 30 g-tron

Οι πωλήσεις του νέου A3 Sportback 30 g-tron θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο του 2020 στη Γερμανία με τιμή από €30.705,88. Όπως ανακοίνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία της Audi, το μοντέλο αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές του 2021 ενώ η τιμή του στην ελληνική αγορά θα ανακοινωθεί πιο κοντά στο λανσάρισμα.

Πηγή: Audi

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button