Γενικά

Επίσημο: Ανανεωμένο FIAT Tipo με νέα έκδοση Cross (video)

Η γκάμα του FIAT Tipo αποκτά crossover παραλλαγή ενώ εξυγχρονίζεται αισθητικά και τεχνολογικά.

H FIAT παρουσίασε το ανανεωμένο Tipo που φρεσκάρεται τεχνολογικά και αποκτά ανανεωμένη γκάμα κινητήρων, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται και σε νέα έκδοση Cross με περιπετειώδη εμφάνιση. Η ανανέωση έρχεται πέντε χρόνια μετά από την πρεμιέρα του μοντέλου που έχει σημειώσει πάνω από 670.000 πωλήσεις στην αγορά της Ευρώπης.

FIAT Tipo

Η έκδοση Cross εμπλουτίζει τη γκάμα του Tipo δίπλα στα αντίστοιχα Hatchback, Sedan και Station Wagon, εισάγοντας το μικρομεσαίο της FIAT στη δημοφιλή κατηγορία των crossover ενώ παράλληλα διατηρεί ένα value-for-money χαρακτήρα. To Tipo Cross βασίζεται στο πεντάθυρο μοντέλο έχει όμως αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 40 mm, πλαστικά προστατευτικά στους προφυλακτήρες και στα φτερά, ποδιές, μαρσπιέ, καθρέφτες και μπάρες οροφής σε απόχρωση αλουμινίου.

FIAT Tipo

Στην υπόλοιπη γκάμα, οι αισθητικές αλλαγές περιορίζονται στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με πιο μοντέρνα γρίλια που φιλοξενεί την επιγραφή FIAT και διαφορετικές εισαγωγές αέρα με χρωμιωμένα διακοσμητικά. Την εικόνα συμληρώνουν τα νέα σχέδια τροχών και τα νέα γραφικά LED στα φώτα εμπρός και πίσω.

FIAT Tipo

Στο εσωτερικό έχουμε νέο τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι τιμόνι, έγχρωμη οθόνη 7″ στον πίνακα οργάνων και τη νέα οθόνη αφής 10,25″ στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας που ενσωματώνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας UConnect 5. Πλουσιότερος είναι και ο εξοπλισμός ασφαλείας με νέα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS).

Κάτω από το καπό βρίσκουεμ έναν νέο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,0 λίτρου που αποδίδει 100 PS και 190 Nm με εκπομπές CO2 121 g/100km. Υπάρχουν επίσης οι ανανεωμένοι πετρελαιοκινητήρες 1,6 λίτρων με απόδοση 95 PS και 130 PS που όπως και το μοτέρ βενζίνης είναι προδιαγραφών Euro 6D Final.

Το ανανεωμένο FIAT Tipo θα συνεχίσει να παράγεται στο εργοστάσιο Tofaş στην πόλη Bursa της Τουρκίας όπως και ο προκάτοχός του.

FIAT Tipo

Πηγή: FIAT

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button