Γενικά

Επίσημο: Ανανεωμένο Audi SQ5 ΜΥ2021 ήδη στις ΗΠΑ

Λίγους μήνες ύστερα από το Audi Q5, ήρθε η σειρά του σπορ SQ5 να επωφεληθεί από την ανανέωση του μέσου ζωής του μοντέλου.

Και λανσαρίστηκε καταρχήν στις ΗΠΑ, μία από τις κύριες αγορές του. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η Audi ανανέωσε το Q5. Μια εξέλιξη στα σημεία για το μεσαίο SUV που ξεκίνησε την καριέρα του το 2017. Η σπορ έκδοσή του, που ονομάζεται SQ5, βρίσκεται υπό εξέλιξη και σύντομα θα εμφανιστεί και στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες. Εν τω μεταξύ και ύστερα από την αποκάλυψη των πρωτοτύπων, η έκδοση παραγωγής του SQ5 παρουσιάστηκε χτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μάλλον με ό,τι συμβαίνει εκεί με τις εκλογές θα πέρασε απαρατήρητο.

Audi SQ5 ΜΥ2021

Όπως ήταν αναμενόμενο, το SQ5 ενσωματώνει τις καινοτομίες που είδαμε στο ανανεωμένο Q5: Προαιρετικά πίσω φώτα OLED, λεπτή νικελένια ρίγα στην πίσω πόρτα, ανασχεδιασμένοι εμπρός προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα… Ως το πιο σπορ μοντέλο της γκάμας, το SQ5 διατίθεται με ζάντες 20 και 21 ίντσες και, στο πίσω μέρος, τέσσερις στρογγυλές μπούκες εξάτιμσης. Το αν είναι πραγματικές ή όχι -όπως στο προηγούμενο SQ5- θα το ανακαλύψουμε οσονούπω…

Audi SQ5 ΜΥ2021

Στο εσωτερικό, το ταμπλό είναι πανομοιότυπο με αυτό του κλασικού Q5, ωστόσο είναι ντυμένο με διαφορετικές επενδύσεις και ένθετες διακοσμήσεις. Τα σπορ καθίσματα είναι παρόμοια με εκείνα των εκδόσεων S Line του ανανεωμένου Q5. Όσο για το ταμπλό, φιλοξενεί επίσης την οθόνη 10,1 ιντσών, αφής πλέον και ανταποκρινόμενη σε φωνητικές εντολές.

Audi SQ5 ΜΥ2021

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ανανεωμένο SQ5 διατίθεται με μοτέρ βενζίνης 3.0 TFSI V6 με 354 άλογα. Ωστόσο, το μοτέρ αυτό, τα τελευταία χρόνια, θεωρείται πολύ ρυπογόνο για την Ευρώπη όπου κυνηγιέται και τελευταίο γραμμάριο CO2. Έτσι, από το 2018, το SQ5 έχει αλλάξει σε ντίζελ με τον V6 3.0 TDI των 347 PS κάτω από το καπό, τον ίδιο κινητήρα που φορούν τα S4 και S5.

Audi SQ5 ΜΥ2021

Είναι επίσης εξοπλισμένο με μικρό-υβριδικό σύστημα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Σύστημα που περιλαμβάνει μίζα-εναλλάκτη, 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα και μια μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου. Έτσι και για το ανανεωμένο μοντέλο, το πιθανότερο είναι στο κομμάτι του μοτέρ τα πράγματα θαα παραμείνουν ως έχουν στην Ευρώπη.

Το ευρωπαϊκό Audi SQ5 δεν έχει ακόμη επίσημα αποκαλυφθεί, αλλά η παρουσίασή του δεν θα πρέπει να αργήσει. Με αναμενόμενο λανσάρισμα την άνοιξη του 2021, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η έκδοση SQ5 Sportback, προερχόμενη από το νέο μεσαίο κουπέ Q5 του Ingolstadt, το Q5 Sportback.

Audi SQ5 ΜΥ2021

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button