Γενικά

Επίσημο: Ανανεωμένο Audi SQ2

Η κορυφαία έκδοση του Audi Q2 φρεσκάρεται μετά από δύο χρόνια στην αγορά.

Λίγο καιρό μετά από την παρουσίαση του ανανεωμένου Q2, η Audi συμπληρώνει τη γκάμα του με το ανανεωμένο SQ2. Η έκδοση επιδόσεων του μικρότερου SUV της Audi πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 και δύο χρόνια μετά δέχεται ένα αισθητικό και τενολογικό φρεσκάρισμα διατηρώντας τα ίδια μηχανικά μέρη.

Audi SQ2

Αισθητικά, το ανανεωμένο SQ1 κληρονόμησε τα νέα γραφικά LED στα φώτα (προαιρετικά Matrix LED με δυναμικά φλας) από το ανανεωμένο Audi Q2. Ο εμπρός προφυλακτήρας με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και οχτάγωνη γρίλια Singleframe με ενσωμαθωμένες σχισμές στην κορυφή της, οι προεκτάσεις των μαρσπιέ και ο πίσω προφυλακτήρας με επιπλέον εσοχές και διαχύτη μοιάζουν με αυτούς του αισθητικού πακέτου S Line, έχουν όμως μικρές διαφορές που κάνουν το SQ2 να ξεχωρίζει ως η ναυαρχίδα της γκάμας. Αυτές περιλαμβάνουν το έμβλημα SQ2 και το κυψελωτό φόντο στη γρίλια καθώς και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος. Έχουμε επίσης νέα σχέδια τροχών 18″ με ελαστικά 235/45 και 19″ με ελαστικά 235/40.

Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει δέκα αποχρώσεις με προαιρετική διχρωμία Manhattan gray για τις λεπτομέρειες, και διάφορες επιλογές για τα C-pillars (selenite silver, Manhattan gray, platinum gray, brilliant black ή το χρώμα του αμαξώματος). Υπάρχει φυσικά και το black styling package με μαύρη απόχρωση σε γρίλια, αεραγωγούς, καθρεύτες, C-pillar, εξατμίσεις και διαχύτη.

Audi SQ2

Κάτω από το καπό του SQ2 παραμένει ο γνωστός τετρακύλινδρος υπετροφοδοτούμενος 2.0 TFSI με απόδοση 300 PS και 400 Nm που χάρη σε μικρές βελτιώσεις είναι πλέον σύμφωνος με τις προδιαγραφές Euro 6 AP. Η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου S tronic 7 σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης quattro που απέκτησε ελαφρύτερο κατά 1kg ηλεκτρουδραυλικό πολύδισκο συμπλέκτη. Όσο για τις επιδόσεις, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,9″ και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

O οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα οδήγησης του Audi drive select system (auto, comfort, dynamic, efficiency και individual) που επηρεάζουν τις ρυθμίσεις σε τιμόνι, κιβώτιο, κινητήρα και ηλεκτρονικά συστήματα. Έχουμε επίσης ανάρτηση S sport χαμηλωμένη κατά 20 mm από τις υπόλοιπες εκδόσεις του Q2. Τα φρένα αποτελούνται από δίσκους 340mm εμπρός και 310mm πίσω ενώ οι δαγκάνες μπορούν να βαφτούν σε κόκκινη απόχρωση.

Audi SQ2

Στο εσωτερικό βρίσκουμε συνδυασμούς επενδύσεων από ύφασμα, δέρμα, Nappa leather και Dinamica ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη. Τα καθίσματα είναι διαθέσιμα σε rock gray, black και magma red και συνδυάζονται με μαύρη επένδυση οροφή, πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι και φωτιζόμενα πατήματα των μαρσπιέ. Ο χώρος αποσκευών είναι 355 λίτρα σε πενταθέσια διάταξη και φτάνει μέχρι τα 1.000 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Ο βασικός εξοπλισμός του Audi SQ2 περιλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό, σπορ πολυλειτουργικό τιμόνι και σπορ καθίσματα ενώ διατίθενται προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού για κάθε τομέα. Στο ταμπλό βρίσκουμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi virtual cockpit 12,3″ και μια οθόνη 8,3″ στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας με το σύστημα MMI navigation plus που αναβαθμίστηκε με περισσότερες υπηρεσίες. Ο έλεγχος του infotainment εξακολουθεί να πραγματοποιείται μέσω περιστροφικού χειριστηρίου ή φωνητικών εντολών, και όχι με την αφή. Στη λίστα με τα έξτρα υπάρχουν μεταξύ άλλων το Audi phone box, με ή χωρίς λειτουργία ασύρματης φόρτισης, καθώς και το ηχοσύστημα Bang & Olufsen Premium Sound System, με 14 ηχεία. Πλουσιότερος είναι και ο εξοπλισμός ασφαλείας με Audi pre sense front, adaptive cruise assist, park assist κ.α.

Η Audi θα ξεκινήσει άμεσα να δέχεται παραγγελίες για το ανανεωμένο SQ2 στη Γερμανία και άλλες αγορές της Ευρώπης, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021. Η τιμή του μοντέλου στη Γερμανία θα ξεκινά από τα 45.700 ευρώ (συμπ. φόρου 19%).

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button