Γενικά

Επίσημο: Ανανεωμένη Lancia Ypsilon (video)

Ακόμα ένα Facelift για την τρίτη γενιά της Lancia Ypsilon που μετρά μια δεκαετία στην αγορά.

Lancia Ypsilon

Μπορεί η τρίτη γενιά της Lancia Ypsilon να έκανε πρεμιέρα το 2011 στη Γενεύη και να ανανεώθηκε το 2015 στη Φρανκφούρτη, όμως η ιταλική φίρμα συνεχίζει να κρατά το μοντέλο στην αγορά παρουσιάζοντας μάλιστα ένα νέο facelift για το 2021!

Η Ypsilon είναι εδώ και αρκετά χρόνια το μοναδικό μοντέλο της Lancia και παρόλο που φέτος κλείνει 10 χρόνια, διατηρεί επιτυχημένη πορεία στην Ιταλία φιγουράροντας στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων. Το πεντάθυρο μίνι βασίζεται στο πάτωμα του FIAT 500 και από την πρεμιέρα του έχει αποκτήσει πολυάριθμες ειδικές εκδόσεις. Ο πιο πρόσφατος εκσυγχρονισμός ήρθε το 2020 και αφορούσε την προσθήκη ήπια υβριδικής τεχνολογίας από τα συγγενικά Panda Hybrid και 500 Hybrid. Το Δεκέμβριο του 2020, η Lancia γιόρτασε τα 35 χρόνια της Ypsilon και την παραγωγή 3 εκατομμυρίων μονάδων.

Lancia Ypsilon

Επιστροφή στο παρόν όπου η ανανεωμένη Lancia Ypsilon φρεσκάρεται αισθητικά και τεχνολογικά. Οι σχεδιαστικές αλλαγές εντοπίζονται στα νέα φώτα με σκουρόχρωμα κρύσταλλα και LED φώτα ημέρας, τη νέα χρωμιωμένη γρίλια με κάθετα στοιχεία, το διαφορετικό φόντο στην ενιαία εισαγωγή αέρα του προφυλακτήρα με χρωμιωμένο διακοσμητικό και την εσοχής στον πίσω προφυλακτήρα που είναι πλέον βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος.

Όπως σε κάθε ανανέωση της Lancia έχουμε και προσθήκη της απόχρωσης Elegant Blue στη χρωματική παλέτα εννέα αποχρώσεων, διχρωμία και ζάντες 15″ ή 16″.

Lancia Ypsilon

Στο εσωτερικό βρίσκουμε μια νέα οθόνη αφής 7″ για το infotainment στην κεντρική κονσόλα που υποστηρίζει Android Auto και Apple CarPlay, επενδύσεις από δέρμα, Alcantara ή ανακυκλωμένο ύφασμα Seaqual και νέο φίτρο αέρα που κρατά το 99% των αλεργιογόνων και μειώνει την εξέλιξη μούχλας και βακτηριδίων κατά 98%.

Lancia Ypsilon

Ανανεωμένη είναι και η γκάμα κινητήρων με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Αυτή αποτελείται από τον τρικύλινδρο ήπια υβριδικό 1.0 Firefly (70 PS), τον 1.2 LPG (69 PS) και τον δικύλινδρο 0.9 TwinAir (85 PS με βενζίνη και 70 PS με φυσικό αέριο).

Οι τιμές της ανανεωμένης Lancia Ypsilon στην Ιταλία ξεκινούν από €15.100 (Hybrid Silver) και φτάνουν μέχρι τα €19.900 (methane EcoChic Gold).

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button