Γενικά

Επίσημο: Ανανεωμένη Jaguar F-Pace SVR (video)

Η ισχυρότερη έκδοση της Jaguar F-Pace με 550 PS εξυγχρονίζεται αισθητικά και γίνεται ακόμα ταχύτερη.

Η Jaguar παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη F-Pace SVR, την κορυφαία έκδοση επιδόσεων του πολυτελούς SUV της που δυο χρόνια μετά από το εμπορικό της ντεμπούτο αποκτά πιο μοντέρνα σχεδίαση, περισσότερη τεχνολογία στο εσωτερικό και μικρές βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη για καλύτερες επιδόσεις.

Jaguar F-Pace SVR

Οι αισθητικές αλλαγές είναι διακριτικές, όμως καταφέρνουν να εκσυγχρονίσουν το σπορ πολυτελές SUV της βρετανικής φίρμας ενώ παράλληλα βελτιώνουν την αεροδυναμική του απόδοση (συντελεστής οπισθέλκουσας 0.36 cd από 0.37 cd). Στη μάσκα ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας έχει μεγάλες εισαγωγές αέρα με νέα πλαίσια που περνούν στην κεντρική εισαγωγή, η γρίλια απέκτησε νέα σχάρα, και τα φώτα έχουν νέα γραφικά LED. Νέο είναι και το καπό το οποίο πλέον φτάνει χαμηλότερα, με πιο έντονα φουσκώματα και ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα.

Jaguar F-Pace SVR

Στην ουρά έχουμε νέα φώτα LED με πιο τετραγωνισμένο σχήμα και πιο κομψή εσοχή για την πινακίδα στην πίσω πόρτα (όπως και στις υπόλοιπες ανανεωμένες F-Pace). Ο πίσω προφυλακτήρας διατηρεί τις πλευρικές εσοχές και τον διαχύτη με τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Την εικόνα συμπληρώνουν οι νέες πεντάκτινες ζάντες 22″ σε Gloss Black με λεπτομέρειες Satin Gray.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός Supercharged V8 5,0 λίτρων με απόδοση 550 PS και 700 Nm (+20 Nm). Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και της τετρακίνησης με ενεργό σύστημα Intelligent Driveline Dynamics και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό. Χάρη στην αύξηση της ροπής και τη νέα λειτουργία Dynamic Launch, η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 4,0″ (-0,3″). Ελαφρώς αυξημένη είναι και η τελική ταχύτητα που πλέον φτάνει τα 286 km/h (+3 km/h).

Jaguar F-Pace SVR

Νέα είναι η ρύθμιση των αναρτήσων για καλύτερη ποιότητα κύλισης, όπως και του συστήματος διεύθυνσης που έχει ρυθμιστεί αποκλειστικά για την έκδοση SVR. Όσον αφορά τα φρένα, οι μηχανικοί της Jaguar βελτίωσαν την ψύξη τους, τοποθέτησαν νέα τακάκια, πρόσθεσαν το νέο σύστημα Integrated Power Booster και ρύθμισαν ξανά την αίσθηση του πεντάλ. Εκτός από τη μικρή βελτίωση στις επιδόσεις, η Jaguar κάνει λόγω για ελαφρώς χαμηλότερες εκπομπές CO2 που πλέον διαμορφώνονται σε 275 g/km και μέση κατανάλωση στα 12,2 lt/100km (μετρήσεις WLTP).

Jaguar F-Pace SVR

Στο εσωτερικό η F-Pace SVR απέκτησε το ανασχεδιασμένο ταμπλό της υπόλοιπης γκάμας F-Pace με μεγαλύτερη κυρτή οθόνη αφής 11,4″ που φιλοξενεί το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″.

Οι επενδύσεις σε καθίσματα και πόρτες είναι από Alcantara, ενώ έχουμε πολυτελές δέρμα Windsor, λεπτομέρειες από αλουμίνιο ή carbon fibre, προαιρετικά καθίσματα semi-aniline, νέο τιμόνι και σπορ πινελιές όπως τα λογότυπα SVR στα προσκέφαλα των καθισμάτων και τον επιλογέα ταχυτήτων. Τέλος, υπάρχει και το πολυδιαφημισμένο ενεργό σύστημα ηχομόνωσης Active Road Noise Cancellation της JLR για ήσυχο ταξίδι.

Η τιμή της ανανεωμένης Jaguar F-Pace SVR ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις £77.595 (€85.920)

Jaguar F-Pace SVR

Πηγή: Jaguar

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button