Γενικά

Εξαδάκτυλος: «Μόνο με θαύμα θα βγούμε από το lockdown τέλος Νοεμβρίου»

Για θαύμα έκανε λόγο σε δηλώσεις του αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας από το lockdown στο τέλος Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Στην ΕΡΤ3 μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ένα θαύμα, το οποίο χρειάζεται η χώρα προκειμένου να βγει από το lockdown, στο οποίο και βρίσκεται στο τέλος Νοεμβρίου.

«Εάν δεν έχουμε ελπιδοφόρα μηνύματα την επόμενη εβδομάδα, δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων μέτρων. Θα ζήσουμε ό,τι μέλλει να ζήσουμε. […] Δεν κοιτάζω για χαλάρωση τα Χριστούγεννα με όσα συμβαίνουν στην Θεσσαλονίκη. Η εικόνα δεν μας αφήνει περιθώρια να κάνουμε Χριστούγεννα όπως θα θέλαμε. Μόνο ένα θαύμα θα βάλει τέλος στο lockdown στο τέλος Νοεμβρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Παράλληλα έσπευσε να κάνει έκκληση σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. προκειμένου να βοηθήσουν την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μέσα από ένα πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης για τον κορωνοϊό.

«Δεν υπάρχει πολυτέλεια να ψάχνουμε για ειδικευμένους γιατρούς στη Θεσσαλονίκη. Χρειάζονται όλοι. Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής εξαντλούνται και χρειαζόμαστε ενίσχυση γρήγορα. Η πόλη ζει μια κατάσταση που δεν θέλαμε ποτέ να ζήσουμε. Ολοι πρέπει να παρακολουθήσουμε την εκπαίδευση για να βοηθήσουμε» τόνισε.

Τέλος απευθυνόμενος στους πολίτες τους κάλεσε να παραμείνουν στο σπίτι, ενώ στο στενό τους οικογενειακό περιβάλλον να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους  στις απολύτως απαραίτητες: «Θα ακουστώ δυσάρεστος, αλλά δεν είμαι υπερβολικός. Περιοριστείτε στο σπίτι σας, στο στενό οικογενειακό περιβάλλον και μόνο. Έξοδος από το σπίτι μόνο για πολύ απαραίτητους λόγους»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button