Ποδόσφαιρο

Ενάντια στην ESL και η Βαλένθια: «Καταστρέφετε τα όνειρά μας»

Η Βαλένθια καταδίκασε με τη σειρά της την απόφαση της δημιουργίας της κλειστής λίγκας, άφησε αιχμές κατά των μεγάλων της Ισπανίας και ανέφερε πως όλο με αυτόν τον τρόπο καταστρέφονται τα όνειρα τους.

Πρώτα η La Liga, έπειτα η Μπέτις και τώρα η Βαλένθια. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «νυχτερίδες» ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην κλειστή λίγκα, χαρακτηρίζοντας την πρόταση της European Super League εγωιστική ενώ τόνισε πως με την ίδρυση αυτής της διοργάνωσης καταστρέφονται τα όνειρα των «μικρότερων» ομάδων στην Ισπανία.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Valencia CF επιθυμεί να εκφράσει ότι το Club και η LaLiga καταδικάζουν σθεναρά την ανακοινωμένη πρόταση για τη δημιουργία ενός διαχωριστικού και ελιτιστικού ευρωπαϊκού διαγωνισμού, ο οποίος προσβάλλει τις αρχές της ανοιχτής ανταγωνιστικότητας και της αθλητικής αξίας που καταλαμβάνουν το βαθύτερο μέρος του εθνικού και ευρωπαϊκού οικοσυστήματος ποδοσφαίρου.

Σήμερα, οι οπαδοί ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη μπορούν να ονειρευτούν ότι το Club τους, ανεξάρτητα από το μέγεθός του, μπορεί να υπερέχει στον ανταγωνισμό, να φτάσει στην κορυφή και να ανταγωνιστεί στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η Valencia CF και η LaLiga υπερασπίζονται αυτήν την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική παράδοση ποδοσφαίρου για όλους. Η ιδέα που προτείνουν 12 ευρωπαϊκοί σύλλογοι καταστρέφει αυτό το όνειρο, κλείνοντας την πόρτα στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και επιτρέποντας την είσοδο λίγων μόνο σε μια ελίτ.

Η LaLiga έχει μια περήφανη ιστορία 90 χρόνων ως έναν ανοιχτό διαγωνισμό βασισμένο στην αξία. Εκατομμύρια οπαδοί σε όλο τον κόσμο είναι οπαδοί των 42 συλλόγων LaLiga Santander και LaLiga SmartBank.

Η επιτυχία των αγώνων μας συνέβαλε στο να γίνει το ποδόσφαιρο βασικός παράγοντας στην ισπανική οικονομία, που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 1,4% του ΑΕΠ και απασχολεί σχεδόν 200.000 άτομα. Η νέα ευρωπαϊκή πρόταση ανταγωνισμού δεν είναι παρά μια εγωιστική προσέγγιση, που έχει σχεδιαστεί για να εμπλουτίσει περαιτέρω τους πλουσιότερους. Θα υπονομεύσει την ελκυστικότητα ολόκληρου του παιχνιδιού και θα έχει πολύ επιζήμια επίδραση στο άμεσο μέλλον της LaLiga, των συλλόγων που το απαρτίζουν και ολόκληρου του οικοσυστήματος ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, θα επηρεάσει επίσης τα υπόλοιπα αθλήματα στα οποία, κατά την τρέχουσα σεζόν, η LaLiga συνεισφέρει περισσότερα από 126 εκατομμύρια ευρώ, καθώς θέτει σε κίνδυνο το σύστημα εισφορών που εγκρίθηκε στο Σύμφωνο της Viana. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και θα συνεργαστούμε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα και το μέλλον του ισπανικού ποδοσφαίρου προς όφελος του παιχνιδιού».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button