Γενικά

Ελπίδα! Ούτε ένας θάνατος στην Κίνα για πρώτη φορά απ’ όταν ξέσπασε η πανδημία

24 ώρες χωρίς ούτε έναν νεκρό από τον κορονοϊό πέρασε η Κίνα. Είναι η πρώτη φορά από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία που δεν καταγράφεται ούτε ένας θάνατος στην ηπειρωτική χώρα!

Πέρασαν τρεις μήνες από τότε που ο κορονοϊός άρχισε να τρομοκρατεί τον κόσμο. Και το τελευταίο 24ωρο, για πρώτη φορά από τότε, στην ηπειρωτική Κίνα δεν αναφέρθηκε ή καταγράφηκε ούτε ένας θάνατος που θα συνδέεται με την επιδημία, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Η Κίνα, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 (κορονοϊός) στα τέλη του 2019, είχε ανακοινώσει τον πρώτο θάνατο στις 11 Ιανουαρίου. Έκτοτε, 3.331 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, στην ηπειρωτική Κίνα.

Αν και ξεπερνούσε τους 100 κάθε 24ωρο τον Φεβρουάριο, ο καθημερινός αριθμός των νέων θανάτων άρχισε να κατεβαίνει σταδιακά, για να μειωθεί σε μόλις έναν θάνατο την Κυριακή, όπως ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα, και να φθάσει στο μηδέν χθες, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας σήμερα.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης στην κοινότητα επίσης καταγράφει σταθερή μείωση από τις αρχές του Μαρτίου, όμως η Κίνα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων που αποκαλεί «εισαγόμενα» κρούσματα, δηλαδή ασθενείς που ταξιδεύουν προς τη χώρα έχοντας μολυνθεί στο εξωτερικό. Οι περιπτώσεις αυτές πλησιάζουν αθροιστικά τις 1.000, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας εντοπίστηκαν 32 νέα κρούσματα μόλυνσης, όλα «εισαγόμενα», σύμφωνα με τις αρχές, που εντόπισαν άλλες 30 περιπτώσεις ασυμπτωματικών ασθενών, με το σύνολό τους να ανέρχεται έτσι σε 1.033.

Στη μεγάλη πλειονότητά τους, τα κρούσματα μόλυνσης και οι θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Γουχάν, τη μητρόπολη της κεντρικής Κίνας όπου έκανε την εμφάνισή του ο κορονοϊός την περασμένη χρονιά πριν αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη και στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους.

Η Γουχάν, σε καραντίνα την 23η Ιανουαρίου, θα δει τα μέτρα περιορισμού της να αίρονται αύριο Τετάρτη, όταν πλέον οι υγιείς καταρχήν θα αποκτήσουν ξανά τη δυνατότητα να βγαίνουν από αυτό το αστικό κέντρο των 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button