Μπάσκετ

Ελλαδάρα 4Χ4 και… Βερολίνο ερχόμαστε!

Η Εθνική διέλυσε (99-79) και την Ουκρανία με διαστημικό Γιάννη (41 πόντους) και πάει… τρένο στο Βερολίνο για να το σηκώσει.

Η πρωτιά «κλείδωσε» και η Ελλάδα είδε στην πράξη πως όταν παίζει σκληρή άμυνα και είναι συγκεντρωμένη μπορεί να περάσει τους αντιπάλους της… από πάνω. Η καλοστημένη Ουκρανία ανάγκασε την «επίσημη αγαπημένη» στο χειρότερό της ημίχρονο στο φετινό Eurobasket (-7), αλλά σε χρόνο dt στην 3η περίοδο όλα άλλαξαν (32-11 επιμέρους σκορ). Με σωστή νοοτροπία στην άμυνα, αρκετά deflections, παρουσία μεγάλων κορμιών στη ρακέτα και έλεγχο των ριμπάουντ η «γαλανόλευκη» βρήκε χώρο στο ανοιχτό γήπεδο και άλλαξε το σκηνικό για να κάνει το 4Χ4. Έτσι, πάει στο Βερολίνο ως 1η και καλύτερη από το Group του Μιλάνο. Αντιθέτως, το σύνολο του Άιναρς Μπαγκάτσκις υποχώρησε στο 3-1, αλλά για 20′ ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικό.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ασύλληπτος παρά το «ξύλο» που δεχόταν από δυο και τρεις αντιπάλους. Ο σούπερ σταρ της Εθνικής Ομάδας «διέλυσε» τα κοντέρ με 41 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να αναφερθεί είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και ήρθε η ελληνική ανατροπή, ο “Greek Freak” δεν ήταν μόνος. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που είχε απενεργοποιηθεί στο ξεκίνημα με 2φ., βρήκε ξανά το χέρι του και ο Γιώργος Παπαγιάννης αποτέλεσε… φόβητρο μέσα στη ρακέτα. Ο πιο σημαντικός όλων, όμως, δίπλα στον Γιάννη ήταν ο Νικ Καλάθης. Ύστερα από τρία ματς που δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, ο Έλληνας πλέι μέικερ έκανε τη διαφορά, τόσο με την άμυνα πάνω στην μπάλα, όσο και με το σκοράρισμά του και -προφανώς- με τις δημιουργίες του (7 ασίστ), που βοήθησαν την ομάδα να τρέξει.

Έτσι, η Ελλάδα πέρασε με επιτυχία ακόμα ένα τεστ, το οποίο για 20′ έμοιαζε να είναι πολύ δύσκολο, έπαιξε το μπάσκετ που θέλει ο Δημήτρης Ιτούδης και παρέμεινε… αήττητη και χαμογελαστή στο φετινό Eurobasket. Να σημειώσουμε πως πρώτοι σκόρερ των Ουκρανών ήταν οι Σβι Μίχαλιουκ και Ισούφ Σανόν, οι οποίοι όμως δεν «απείλησαν» στην επανάληψη.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 39-46, 71-57, 99-79.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button