Ποδόσφαιρο

Δ. Ιωάννου: «Επιβάλλεται να πάρει τίτλο ο Άρης, θα δουλεύει και στα ρεπό του ο Νικόλας»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε η παλιά δόξα του Κυπριακού ποδοσφαίρου και πατέρας του Νικόλα Ιωάννου, Δημήτρης Ιωάννου.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για το Άρης-ΑΕΚ:

Ήταν ένα παιχνίδι κλειστό χωρίς πολλές φάσεις. Η ΑΕΚ ήρθε στο παιχνίδι για να μην χάσει, αυτό φάνηκε με τον τρόπο που παρατάχθηκε στο κέντρο. Ήταν έκπληξη και φάνηκε πως ήθελε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Με ένα γκολ από φάουλ κέρδισε η ΑΕΚ, αλλά αν το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο θα ήταν και οι δύο πλευρές ικανοποιημένες.

Ο Άρης όμως δεν πρέπει να απογοητευτεί από αυτό το αποτέλεσμα, υπάρχει ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό το οποίο θα πρέπει να το κερδίσει.

Για το ντεμπούτο του γιού του, Νικόλα:

Μιλήσαμε μετά το παιχνίδι. Μπήκε στο τέλος, δεν μπόρεσε να κάνει αυτά που θέλει. Χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Σας διαβεβαιώ ότι είναι ένα πολύ καλό παιδί και ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής.

Νομίζω ότι ο κόσμος του Άρη θα τον αγαπήσει από το ήθος αλλά και την ποιότητα του.

Για το αν ήταν στεναχωρημένος ο Νικόλας μετά την ήττα:

Φυσικά και ήταν στεναχωρημένος. Εδώ στεναχωρήθηκα εγώ από την Κύπρο. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι θα έρθουν καλές μέρες και καλά αποτελέσματα. Την Κυριακή ο Άρης θα μπορέσει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό.

Για το πως υποδέχτηκε την πρόταση του Άρη:

Είναι τιμή για τον Νικόλα αυτή η πρόταση από ένα μεγάλο σωματείο. Εμείς μεγαλώσαμε με στιγμές του, θυμόμαστε όλα τα παιχνίδια στο Χαριλάου. Θεωρώ ότι ήταν ότι καλύτερο για τον Νικόλα.

Είναι μία ομάδα με προοπτική και βρίσκεται στην δεύτερη θέση, το επίπεδο είναι υψηλό. Ο Νικόλας πέτυχε πολλά από νεαρή ηλικία. Είναι έτοιμος για το βήμα παραπάνω και είμαι σίγουρος ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για το μεγαλείο του Άρη.

Για τα χαρακτηριστικά του ως παίκτη:

Θα σας πω την εικόνα που έχω ως πατέρας αλλά και ως φίλαθλος. Είναι ένα παιδί που είναι προσγειωμένος αλλά και δουλευταράς. Θα είναι στο γήπεδο και τις μέρες που έχει ρεπό.

Πρέπει να παραμείνει όπως είναι, να δώσει ότι έχει και δεν έχει και σύντομα θα φανεί αυτό στο γήπεδο. Ο κόσμος θα τον λατρέψει ως χαρακτήρα και ως ποδοσφαιριστή.

Για το αν η προοπτική ενός τίτλου έπαιξε τον ρόλο της για να έρθει στον Άρη:

Γιατί όχι; Όταν έρχεται ένας ποδοσφαιριστής σε μία ομάδα πρέπει να έχει όνειρα. Γιατί να μην πάρει τίτλους με μία ομάδα που έχει και την έδρα και την ποιότητα. Έχει καλό προπονητή, κόσμο και ιστορία. Επιβάλλεται ο Άρης να πάρει τίτλο.

Για το ποια είναι η κατάλληλη θέση για τον Νικόλα:

Είναι πολύ καλός με τρεις πίσω. Συνολικά είναι πρώτη επιλογή σαν στόπερ και μετά σαν αριστερό μπακ. Αλλά έχει κάνει απίστευτα παιχνίδια σαν αριστερό μπακ. Και απέναντι στον Άγιαξ, και στην Καραμπάγκ.

Για το αν ο Άρης μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό:

Στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα τυχαίο. Με την θέση στην οποία βρίσκεται ο Άρης δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Αν όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι υγιείς ο Άρης δεν έχει να ζηλέψει από καμιά ομάδα.

Για το ότι ήταν μέλος της καλύτερης Εθνικής Κύπρου όλων των εποχών:

Ήταν μία πραγματικά χρυσή φουρνιά. Όταν κερδίσαμε την Ισπανία με 3-2 καταλαβαίνεται πόσο μεγάλο επίτευγμα ήταν αυτό.

Για τον Σωτηρίου:

Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Πήγε στην Κοπεγχάγη, με τον κορωνοϊό μετακόμισε στην Αστάνα, εκεί είχε κάποια προβλήματα και δεν είχε συνεχόμενα παιχνίδια. Αν μου λέτε όμως για τον Πιέρο ότι θα έρθει στον Άρη είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί.

Για τον Αλ Τάμαρι:

Δεν είναι φορ, είναι διαφορετική περίπτωση. Έχει απίστευτη εκρηκτικότητα, είναι απίστευτος. Στο ένας εναντίων ενός είναι απίστευτος, αλλά πρέπει να βρει χώρους. Είναι απίστευτος παίκτης.

Έχει ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει τον Άρη. Επίσης είναι ένας παίκτης που ο Άρης μπορεί να επενδύσει πάνω του. Μπορεί να φέρει χρήματα στην ομάδα, και όλοι έχουν ανάγκη χρήματα.

Καταληκτικά για τους δύο είπε:

Και ο Τάμαρι και ο Πιέρος είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Το λέω αυτό από τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, όχι από τα Κυπριακά. Όταν βλέπεις τον Τάμαρι να τα βάζει με την άμυνα του Άγιαξ γιατί να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Για τον Πιέρο δεν είναι τυχαίο ότι είχαν ενδιαφερθεί μεγάλα κλαμπ για να τον αποκτήσουν.

Για το αν είχε μιλήσει μαζί του όταν είχε δει το παιχνίδι του Άρη στο Μάντσεστερ απέναντι στην Σίτι:

Είχαμε μιλήσει. Μου είχε πει ότι θα πάει στο παιχνίδι, να υποστηρίξει μία δική μας ομάδα. Όταν τελείωσε το παιχνίδι μου είπε ότι ο κόσμος του Άρη είναι απίστευτος και πολύ εκδηλωτικός.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button