Γενικά

Δομή Εις το Όνομα του Άλκη: «Η προσβολή μνήμης νεκρού αποτελεί ποινικό αδίκημα ή…»

Η Δομή «Εις το Όνομα του Άλκη» με αφορμή τις καταγγελίες οπαδών του Άρη που έπεσαν θύματα απρόκλητης επίθεσης από αστυνομικούς χθες στο Περιστέρι, ότι χρησιμοποιήθηκε ειρωνικά το όνομα του Άλκη Καμπανού από τα ΜΑΤ, τοποθετήθηκε με επίσημη ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Όταν μια ομάδα πολιτών δημιουργούσαμε τη Δομή “Εις το όνομα του Άλκη”, θέταμε ως έναν βασικό άξονα την αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας στη χώρα μας με στόχο την καταπολέμηση της βίας και τη συνύπαρξη των οπαδών στα γήπεδα.

Επιθυμία μας παραμένει ο Άλκης Καμπανός να γίνει σύμβολο αλλαγής, αλλά χθες στο γήπεδο του Περιστερίου και στην αναμέτρηση Ατρόμητος-Άρης είδαμε κατάχρηση εξουσίας από την Ελληνική Αστυνομία απέναντι σε ανυπεράσπιστους φιλάθλους. Η αλήθεια είναι ότι προβληματιστήκαμε για το κατά πόσο είναι στα… χωράφια μας για να την καταδικάσουμε.

Όταν όμως η βία στα γήπεδα ξεπερνάει τα όρια του οπαδισμού και το όνομα του νεκρού Άλκη Καμπανού χρησιμοποιείται αναίτια και ειρωνικά, ήμαστε στη δυσάρεστη θέση να θέσουμε ένα αφοπλιστικό ερώτημα προς κάθε αρμόδιο κρατικό λειτουργό: Η προσβολή μνήμης νεκρού αποτελεί ποινικό αδίκημα ή μέσο για την επιβολή αντισυνταγματικών μέτρων κατά της ζωής πολιτών και οπαδών;

Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, πέραν της ΕΔΕ που θα κινήσει για την εν γένη στάση της Αστυνομίας, να διερευνήσει υπεύθυνα και με την ευαισθησία που αρμόζει, το κατά πόσο ισχύουν οι μαρτυρίες φιλάθλων ότι ένστολοι ειρωνεύονταν και προκαλούσαν χθες με εκφράσεις τύπου “Που είναι τώρα ο Άλκης;” και να αποδοθούν ευθύνες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button