Ποδόσφαιρο

Διαιτητικό Δικαστήριο: Απέρριψε το αίτημα αναψηλάφησης της ΕΠΟ για την υπόθεση της ΑΕΛ

Το Διαιτητικό δεν δικαίωσε την ΕΠΟ και ως εκ τούτου η απόφαση που αφορά στο σκέλος αδειοδότησης των ομάδων της Football League.

Το Διαιτητικό είχε εκδικάσει στις 28 Σεπτεμβρίου την προσφυγή της ΑΕΛ κατά της ΕΠΟ για την απόφαση περί αδειοδότησης των ομάδων της Football League που προβιβάστηκαν στη Superleague 2. Η ΠΑΕ ΑΕΛ είχε κάνει και αίτημα περί έκπτωσης των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, που είναι στο Δ.Σ. της ΕΠΟ και δη του προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου, του αντιπροέδρου Στέργιου Αντωνίου και του ταμία, Κλέαρχου Τζαφέρη.

Στις 5 Οκτωβρίου βγήκε από το Διαιτητικό η απόφαση που δικαιώνει την ΑΕΛ για το σκέλος της αδειοδότησης των ομάδων της Football League αλλά όχι στο σκέλος της έκπτωσης των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ. Ουσιαστικά ήταν μία απόφαση που έκανε… άνω – κάτω το πρωτάθλημα της Superleague 2 με τις ομάδες οι οποίες έχουν κάνει μεταγραφές έχοντας λάβει άδεια, η οποία τώρα ακυρώνεται από το Διαιτητικό! Και όλα αυτά την ημέρα που έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος!

Οι ομάδες που δεν είχαν περιορισμό μεταγραφών ήταν οι Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Θεσπρωτός, Ηρακλής, Αλμωπός, Απόλλων Πόντου, Καλλιθέα, Αιγάλεω και Αστέρας Βλαχιώτη. Η ΑΕΛ ανέφερε επίσημα για την προσφυγή της για την συγκεκριμένη Επιτροπή ότι λειτούργησε «αγνοώντας παντελώς το Άρθρο 35 του Καταστατικού της ΕΠΟ περί μη τροποποίησης κανονισμών, αποφάσισε να καταργήσει στην ουσία τον Διευθυντή Αδειοδότησης, αλλά και τις Επιτροπές Αδειοδοτήσεων (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια), ώστε να μην επιβληθούν ποινές (απαγόρευση μεταγραφών – περιορισμοί μεταγραφών) σε 10 ομάδες της Super League 2 από τις νεοεισαχθείσες στις οποίες ο Διευθυντής Αδειοδοτήσεων και οι Επιτροπές Αδειοδοτήσεων δεν χορήγησαν άδεια ισότιμης συμμετοχής στην Super League 2.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ μετά την ακύρωση αυτής της παράνομης αποφάσεως θα προσφύγει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και θα καταγγείλει τόσο το προεδρείο της Super League 2 που υπέβαλε το παράνομο αίτημα, όσο και τα τρία μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (Δημητρίου – Αντωνίου – Τζαφέρη) που υπερψήφισαν την πρόταση και αγνόησαν την άποψη του προέδρου της Super League 1 κ. Μπουτσικάρη, δικηγόρου ο οποίος αιτιολογημένα μειοψήφησε εις βάρος του προέδρου της Super League 2 κ. Λεουτσάκου που το υπέβαλε και που προβλέπεται από τους κανονισμούς η ποινή εκπτώσεως από το αξίωμά του».

Στα νεότερα τώρα. Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναψηλάφησης της ΕΠΟ για την υπόθεση αυτή, άρα η απόφαση που δικαίωνε εν μέρει την ΑΕΛ μένει ως έχει. Η ΑΕΛ πάντως έχει τονίσει την πρόθεσή της να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την έκπτωση των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων.

Η απόφαση του Διαιτητικού

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου απέρριψε την από 21.10.2021 και υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου Ε.Π.Ο. 23571/2021 αίτηση αναψηλάφησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ και της υπ΄ αριθμόν 187/2021 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button