Μπάσκετ

Δεν κατεβαίνει με τη Λιθουανία ο Βαλαντσιούνας λόγω… free agency

Χωρίς τον Γιόνας Βαλαντσιούνας θα προσπαθήσει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Λιθουανία.

Στα 32 του χρόνια, ο Γιόνας Βαλαντσιούνας πήρε μία μεγάλη απόφαση. Να μη συμμετάσχει στο προολυμπιακό τουρνουά του Πουέρτο Ρίκο με την εθνική ομάδα της χώρας του, ώστε να μη ρισκάρει εν όψει της Free Agency που ξεκινάει την 1η Ιουλίου.

Ο Λιθουανός θέλει να βρει ένα πιθανότατα τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο στο NBA, μετά από 12 πολύ γεμάτες χρονιές στις ΗΠΑ και γι’ αυτό δεν θέλει να μπει σε προετοιμασία, φιλικά και επίσημα παιχνίδια που θα επιβαρύνουν τον οργανισμό του.

Στην καριέρα του στο NBA ο Βαλαντσιούνας μετράει 13.4 πόντους (58% στο δίποντο, 35% στο τρίποντο, 79% στις βολές), 9.5 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 1 μπλοκ ανά 25.7 λεπτά, ενώ φέτος έγραψε 12.2 πόντους, 8.8 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ ανά 23.5 λεπτά σε 82 αγώνες με την φανέλα των Νιου Ορλίανς Πέλικανς.

Ο Βαλαντσιούνας έχει επίσης αγωνιστεί στους Ράπτορς και στους Γκρίζλις, ενώ στο προολυμπιακό του Σαν Χουάν (2-7/7) η Λιθουανόα θα αντιμετωπίσει το Μεξικό και την Ακτή Ελεφαντοστού, με τον άλλο όμιλο να έχει Ιταλία, Πουέρτο Ρίκο και Μπαχρέιν.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button