Ποδόσφαιρο

Δανεικός ο Λιονέλ Μέσι; Αυτοί είναι οι μνηστήρες του!

Μετά τον οριστικό αποκλεισμό της Ίντερ Μαϊάμι από τα playoffs του MLS, ο Λιονέλ Μέσι θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, ο επτά φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας δεν αποκλείεται να αποχωρήσει ως δανεικός για τους επόμενους μήνες και οι “μνηστήρες” είναι ήδη πολλοί, με συλλόγους από Premier League, La Liga αλλά και Σαουδική Αραβία να “σφάζονται” για τον Αργεντινό.

Ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών με την Ίντερ Μαϊάμι και ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο τις υποχρεώσεις του με τη φανέλα της ομάδας από τη Φλόριντα, καθώς σημείωσε μέχρι στιγμής 12 γκολ σε 13 εμφανίσεις και ενώ ο σύλλογος ήταν αήττητος μέχρι την πρόσφατη ήττα από το Σινσινάτι, που έφερε τον αποκλεισμό από τα playoffs του MLS.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα παρέμενε εκτός αγωνιστικής δράσης, τις τελευταίες ώρες οι φήμες για έναν βραχυπρόθεσμο δανεισμό του έχουν “φουντώσει”, έτσι ώστε ο επιθετικός να διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση. Κορυφαία ποδοσφαιρικά κλαμπ έχουν μπει στο παιχνίδι του δανεισμού του, με συλλόγους από Premier League, La Liga αλλά και την Pro League της Σαουδικής Αραβίας να δίνουν σκληρή μάχη.

Μπαρτσελόνα

Ο Μέσι είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης της Μπαρτσελόνα όλων των εποχών, έχοντας πετύχει 474 γκολ σε 520 συμμετοχές από το 2004 έως το 2021. Με τους “μπλαουγκράνα” κατέκτησε 10 τίτλους La Liga, επτά Copa del Rey, επτά Supercopa, τέσσερα Champions League, δύο Super Cups και τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Ενώ η Μπαρτσελόνα επιθυμούσε την επιστροφή του παίκτη αυτό το καλοκαίρι, ο προπονητής της Ίντερ Μαϊάμι, Τάτα Μαρτίνο, απέρριψε τον Ιανουάριο το ενδεχόμενο δανεισμού του στον σύλλογο της Καταλονίας, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Να πάει για διασκέδαση; Ίσως πηγαίνει να επισκεφτεί την Βαρκελώνη. Εκτός από αυτό, δεν γνωρίζω τίποτα άλλο γι’ αυτό».

Μάντσεστερ Σίτι

Ο Μέσι μπορεί να έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο του υπό την καθοδήγηση του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος συχνά χαρακτηρίζει τον Αργεντινό σταρ ως τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών. Η Σίτι φέρεται ότι είχε την ευκαιρία να υπογράψει τον Μέσι το 2021, μετά την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα. Ίσως οι νικητές του τρεμπλ να επιδιώξουν να αποκτήσουν τον 36χρονο με βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο για να τους δώσει ώθηση στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Saudi Pro League

Αν και φαντάζει απίθανο ο Μέσι να ενταχθεί στην Αλ Νασρ, έναν σύλλογο που έχει ήδη στις τάξεις του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η Αλ Χιλάλ, η Αλ Αχλί και η Αλ Ιτιχάντ ενδιαφέρονται έντονα για τον δανεισμό του Αργεντινού σούπερ σταρ και θα μπορούσαν εύκολα να καλύψουν τους τεράστιους μισθούς του παίκτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αλ Χιλάλ δελέασε τον Μέσι με ένα συμβόλαιο 400 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως (327 εκατομμύρια λίρες), πριν ο ίδιος υπογράψει στην Ίντερ Μαιάμι.

Ο 36χρονος εικάζεται ότι θα αποχωρήσει από την Ίντερ Μαϊάμι μετά τη λήξη του συμβολαίου του το 2025 και δεν σκοπεύει να παρατείνει την παραμονή του. Πάντως, στο παρελθόν έχει αφήσει να εννοηθεί ότι σκοπεύει να επιστρέψει στην ομάδα της παιδικής του ηλικίας, τη Νιούελς Ολντ Μπόις.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button