Γενικά

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: Συνεχίζεται με τις αγορεύσεις Κούγια και Πουλτσίδη

Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τη δολοφονική επίθεση στους δύο φίλους του συνεχίζεται σήμερα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής.

Θυμίζουμε ότι η εισαγγελέας, Κυριακή Κλιάμπα, έδειξε ενοχή και για τους δώδεκα κατηγορούμενους για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων, του μετά από άγρια επίθεση στη Χαριλάου τον Φεβρουάριο του 2022.

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία που απλώθηκε σε τρεις ημέρες και είχε διάρκεια 18 ώρες -καθαρός χρόνος- η εισαγγελέας προτείνει να κριθούν ένοχοι οι εννέα για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική, απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο ένας ως ηθικός αυτουργός στις παραπάνω πράξεις και οι δύο για συνέργεια στις πράξεις αυτές.

«Λυπάμαι πραγματικά γιατί έχουμε απέναντί μας δώδεκα νέους που ήταν στο χέρι τους να επιλέξουν έναν καλύτερο δρόμο και όχι το σκοτάδι. Σε έναν ανορθόδοξο πόλεμο η νίκη σημαίνει καταδίκη», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας, ενώ το ακροατήριο στο τέλος της αγόρευσής της, ξέσπασε σε δυνατό χειροκρότημα.

Ειδικότερα, πρότεινε την ενοχή:

-Του πρώτου για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του Άλκη, ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του ενός φίλου του και για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του δεύτερου νεαρού

-Του δέκατου για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του Άλκη και για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των φίλων του.

-Των δεύτερου, τρίτου, τέταρτου, πέμπτου, έβδομου, ένατου, ενδέκατου και δωδέκατου για την ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του Άλκη, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του φίλου του και για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του δεύτερου νεαρού τραυματία.

-Των έκτου και όγδοου για συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε βάρος του Άλκη και για συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα για όλους πρότεινε να κριθούν ένοχοι για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, ενώ για όλους πέραν του πρώτου, έκτου και όγδοου και χρήση των αντικειμένων.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button