Απόψεις

H ώρα των απολογιών στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: Εξυφαίνεται σχέδιο με συγκεκριμένη στόχευση

Παρακολουθώντας διά ζώσης σχεδόν όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και της δολοφονικής επίθεσης στους φίλους του, έχει γίνει φανερή η στόχευση της πλευράς της υπεράσπισης των 12 οπαδών του ΠΑΟΚ.

Οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις είχαν ως μοναδικούς μάρτυρες υπεράσπισης δύο ιδιώτες ιατροδικαστές, την κ. Αποστολίδου και τον κ. Λέων, που είχαν κοινή στόχευση, αλλά διαφορετική προσέγγιση στις καταθέσεις τους. Να διευκρινίσουμε ότι η μοναδική που είχε την ευχέρεια και την εντολή να συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση, είναι η κ. Κοβάτση, που ορίστηκε ως υπεύθυνη της όλης διαδικασίας από το κράτος.

Οι ιδιώτες ιατροδικαστές, όπως οι κ.κ. Αποστολίδου και Λέων, προσλαμβάνονται έναντι αμοιβής από τους κατηγορούμενους, για να καταθέσουν τη δική τους πραγματογνωμοσύνη. Δηλαδή καλούνται να καταθέσουν για να υποστηρίξουν τα συμφέροντα των πελατών τους, αλλιώς δεν θα είχε καμία ουσία η δική τους μαρτυρία, αφού υπάρχει επίσημη ιατροδικαστική έκθεση.

Ακούγοντας τα όσα ισχυρίστηκαν στις καταθέσεις τους, βλέπεις μία συγκεκριμένη στόχευση, η οποία υπάρχει από την πλευρά της υπεράσπισης και δεν είναι άλλη από την αναφορά πως ο θάνατος του Άλκη προήλθε μόνο από το τραύμα στη μηριαία αρτηρία. Όλα αυτά στην προσπάθεια να αντικρούσουν την ιατροδικαστική έκθεση της κ. Κοβάτση, αλλά και την κατάθεση της ιδίας, που μιλάει για θάνατο που προήλθε από τη συρροή κακώσεων στα κάτω άκρα και το κεφάλι.

Η πραγματογνωμοσύνη των δύο ιδιωτών ιατροδικαστών και τα συμπεράσματα αυτής, είναι μόνο μέσα από τη μελέτη της έκθεσης της κ. Κοβάτση και των φωτογραφιών που τη συνοδεύουν. Οι συνήγοροι της πλευράς της οικογένειας του Άλκη, κ.κ. Κούγιας και Πουλτσίδης, κατέρριψαν ξεκάθαρα μέσω των ερωτήσεών τους το σενάριο της υπεράσπισης.

Μάλιστα από την πλευρά της έδρας και της κ. Εισαγγελέως οι ερωτήσεις ήταν στην ουσία της υπόθεσης και στην ανάδειξη των πραγματικών γεγονότων και της ιατροδικαστικής έκθεσης, που άλλωστε αποτελεί βασικό μέρος της δικογραφίας και όχι στις εικασίες που περιείχαν οι -μέσω φωτογραφιών- πραγματογνωμοσύνες των δύο ιδιωτών ιατροδικαστών.

Η στόχευση τόσο των δύο συγκεκριμένων καταθέσεων, αλλά και όσων ιδιωτών ιατροδικαστών ακολουθήσουν, είναι να καταδείξουν ότι μόνο ένα τραύμα, άρα και ένας κατηγορούμενος είναι αυτός που ευθύνεται για το θάνατο του Άλκη. Να βρούμε δηλαδή τον… βολικό ένοχο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι να τη “βγάλουν” με μικρότερες ποινές.

Το δεδομένο είναι ότι στην πλευρά των συνηγόρων κατηγορίας (Κούγιας, Πουλτσίδης) “έχουν γνώσιν οι φύλακες” και το σχέδιο της απέναντι πλευράς θα καταρριφθεί με… κρότο.

Εν κατακλείδι δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση όταν ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, να υπάρξει ένας… γενναίος που θα πάρει όλη την ευθύνη πάνω του, για να βγουν “λάδι” οι υπόλοιποι.

Δημήτρης Οσσανλής

Δημοσιογράφος, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Δημοσιογραφεί για πολλά χρόνια από το μετερίζι της έντυπης ενημέρωσης. Συντάκτης Ύλης, Αρχισυντάκτης και Διευθυντής σε «ΣΠΟΡ του Βορρά», «Αθλητικά Νέα» και «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» αντίστοιχα. Πλέον είναι στην ομάδα του YELLOW RADIO FM 101.7 επιστρέφοντας στη ραδιοφωνική ενημέρωση μετά από μία δεκαετία.
Back to top button