Ποδόσφαιρο

Γριμότσης: «Ο Άρης τρέχει με… Ferrari! Επένδυση πάνω από 300.000, αλλάζει επίπεδο την ομάδα»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Αντώνης Γριμότσης, ο γεωπόνος που ανέλαβε όλα τα γήπεδα της λίγκας και ειδικά του Χαριλάου.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Αρχικά ανέφερε:

Είναι μία δουλειά που έχει κυκλυική δομή, που υπάρχουν διαφορετικές ευθύνες στον καθένα που είναι διαφορετικές, προεξάρχοντος φυσικά του ανθρώπου που πληρώνει και έχει το όραμα για αυτό, που είναι ο κ.Καρυπίδης.

Δεν μιλάμε για κάποιες εργασίες ή κάποιες προμήθειες, αλλά έχουμε την τύχη να μιλάμε για ένα πρότζεκτ, το οποίο εξελίσσεται σε τρεις φάσεις.

Το γήπεδο αρχικά είχε υβριδική ίνα, έχει δηλαδή και πλαστικό χλοοτάπητα για να κρατάει την ατμόσφαιρα σε μεγάλα επίπεδα σταθερότητας, αυτό είναι μία μεγάλη επένδυση που έχουν μόνο ο Άρης, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Παρόμοια περίπτωση είναι και το γήπεδο του Ιωνικού.

Στην πρώτη φάση έγινε αυτό, η δεύτερη φάση ήταν πολύ κρίσιμη, ήταν η αυτονόμηση της ΠΑΕ από πλευράς υλικών, μηχανημάτων και προσωπικού. Είναι το μοντέλο που χρησιμοποιείται στα Αγγλικά γήπεδα με τις ομάδες να έχουν δικά τους μηχανήματα και δικό τους προσωπικό. Το προσωπικό αυτό εκτελεί τις εργασίες συντήρησης και μικρής ανακατασκευής.

Θέλει προσοχή, αυτοί οι χλοοτάπητες μπορούν να καταστραφούν σε δέκα μέρες, τα ακριβά γήπεδα είναι σαν τα ακριβά αυτοκίνητα, ο Άρης τώρα τρέχει με… Ferrari, με supercars. Ο Άρης αλλάζει το γήπεδο, μιλάμε για μία επένδυση μεγαλύτερη των 300.000 ευρώ που δεν γυρίζει πίσω.

Ενώ συνέχισε:

Γίνεται κάθε μήνα μία αξονική του γηπέδου, στην οποία στοχεύουμε ακριβώς στο που θα επέμβουμε κάθε φορά, έχοντας πλήρη γνώση για το τι πρέπει να γίνει. Όλες οι αποφάσεις είναι data-driven.

Για τον στόχο για ένα φιλικό προς το περιβάλλον γήπεδο:

Ο στόχος είναι εκτός από ένα καλό γήπεδο να είναι και ένα χρήσιμο γήπεδο για το περιβάλλον. Θα είναι ένα γήπεδο που δεν θα επιβαρύνει με το ανθρακικό και το υδάτινο αποτύπωμα του. Θέλουμε να ελέγχουμε τι συμβαίνει στο μικροκλίμα του Άρη ελέγχοντας πράγματα όπως η ακτινοβολία, ώστε να δίνουμε στο γήπεδο ότι ακριβώς θέλει και όχι παραπάνω. Να δίνουμε τις συγκεκριμένες μονάδες αζώτου που χρειάζεται και τίποτα παραπάνω.

Για το γήπεδο της Λαμίας:

Μπήκαμε στην Λαμία και κάναμε μία μεγάλη παρέμβαση που θα λύσει το πρόβλημα της αποστράγγισης του αγωνιστικού χώρου. Το γήπεδο δεν θα είναι το πιο όμορφο στην επόμενη αγωνιστική, αλλά θα είναι όπως πρέπει στην συνέχεια.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button