Γουίλι Ερνανγκόμεθ: «Η Ελλάδα είναι εκπληκτική ομάδα»
Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο παιχνίδι της Ισπανίας με την Ελλάδα για το EuroBasket 2025, ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ μίλησε για την πίεση που δέχονται ο ίδιος και ο αρχηγός Χουάντσο στα social media, αλλά και για την ελληνική ομάδα.
Ο Ισπανός σέντερ αναφέρθηκε πρώτα στην κριτική που δέχεται μαζί με τον Χουάντσο:
«Το διαχειρίζομαι. Ήταν σε όλη μας την καριέρα έτσι. Είμαστε στην Εθνική εδώ και δέκα χρόνια, έχουμε πάρει μετάλλια, ο αδελφός μου κατέκτησε την Ευρωλίγκα και παίζαμε επτά χρόνια στο ΝΒΑ. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανένα. Είναι ένα ματς που δεν παίξαμε καλά στην επίθεση, ενώ κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα και ανήκει στο παρελθόν. Είναι ένα μάθημα για εμάς, ανήκει στο χθες και σήμερα μάθαμε πράγματα. Ελπίζω κόντρα στην Ελλάδα να έχουμε ένα καλύτερο ματς. Η Ελλάδα είναι εκπληκτική ομάδα και ελπίζω να έχουμε συνέχεια στο τουρνουά».
Όσον αφορά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την αμυντική προσέγγιση απέναντι στην Ελλάδα, τόνισε:
«Ο Γιάννης είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής ομάδας, αλλά έχουν εμπειρία με τον Σλούκα και τον Παπανικολάου, έχουν σουτ με τον Ντόρσεϊ και τον Μήτογλου. Έχουν δύναμη με τον Γιάννη, τον Θανάση και τον Κώστα. Θα παίξουμε ως ομάδα και θα δώσουμε μάχη στην άμυνα. Αν μοιράσουμε την μπάλα στην επίθεση και έχουμε υπομονή, τότε έχουμε τα φόντα να πάρουμε το ματς. Θα είναι ένα σκληρό ματς για 40 λεπτά, θα είναι πόλεμος αλλά θα είναι ωραίο ματς».
Τέλος, αναφέρθηκε στην ψυχολογία της ομάδας και στον κίνδυνο αποκλεισμού:
«Νομίζω πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην σκεφτόμαστε τα άλλα ματς. Με την εμπειρία μου πρέπει να μοιραστώ με τους συμπαίκτες μου αυτό που έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου κερδίσαμε την Ελλάδα και χάσαμε μετά. Αν παίξουμε με χαρά και προσήλωση σε άμυνα και επίθεση, τότε θα έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε. Ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο. Θα έχουμε καλές και κακές στιγμές, αλλά γιατί όχι; Θα παλέψουμε και μακάρι να προκριθούμε».
Με αυτές τις δηλώσεις, ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας, ετοιμότητας και πίστης στην ομάδα του, ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Ελλάδα.






