ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Γκουαρδιόλα:«Θα θεωρούμαι αποτυχημένος ακόμα κι αν κυριαρχήσω στην Ευρώπη με τη Σίτι»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πιστεύει ότι οι προσδοκίες από αυτόν είναι τόσο υψηλές, που θα θεωρηθεί αποτυχημένος ακόμα και αν κατακτήσει το Champions League κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι.

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα συνεχίζει την προσπάθειά της να κατακτήσει για πρώτη φορά το Champions League και την Τετάρτη, αντιμετωπίζει την Λειψία στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16». Παρά τις απουσίες των Κέβιν Ντε Μπρόινε και Εμερίκ Λαπόρτ λόγω ασθένειας, ο Καταλανός κόουτς είναι αισιόδοξος για την πρόκριση. «Η ομάδα είναι εκεί, έχω αυτή την αίσθηση», δήλωσε.

Κατά τη διάρκεια των έξι πλήρων θητειών του στον σύλλογο, η Σίτι έχει φτάσει στον τελικό μία φορά, το 2021, όταν έχασε από την Τσέλσι. Τρεις από τους αποκλεισμούς της ήρθαν στην προημιτελική φάση, σε μία περίπτωση έφτασε στα ημιτελικά ενώ στην πρώτη σεζόν του Γκουαρδιόλα οι «Πολίτες» αποκλείστηκαν στους 16 από τη Μονακό.

Ακόμα και αν η ομάδα του καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο στην Κωνσταντινούπολη φέτος, ο Γκουαρδιόλα πιστεύει ότι αυτό δεν θα ικανοποιήσει τους επικριτές εκτός συλλόγου, που ισχυρίζονται ότι θα έπρεπε η Σίτι να έχει κατακτήσει το τρόπαιο ήδη αρκετές φορές.

«Οι άνθρωποι λένε επειδή έχουμε το τάδε όνομα ή το οτιδήποτε άλλο [θα έπρεπε να το έχουμε κατακτήσει], αλλά πάντα έχω την αίσθηση ότι είναι τόσο δύσκολο να το κάνεις αυτό [να κατακτήσεις το Champions League]. Κάθε σεζόν είναι όλο και πιο δύσκολο», δήλωσε ο Γκουαρδιόλα. «Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να φτάσουμε στα προημιτελικά, αλλά ό,τι πρόκειται να συμβεί, θα συμβεί. Στο τέλος της ημέρας, το πεπρωμένο μας είναι ήδη γραμμένο. Κάποιες φορές ήμασταν κοντά, κάποιες φορές όχι. Ό,τι κι αν έχω κάνει προσωπικά στο παρελθόν ή στο μέλλον, θα αποτύχω. Τίποτα δεν θα είναι αρκετό».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button