ΕρασιτέχνηςΜπάσκετ

Γκολιδάκης: «Υπάρχει απίστευτη οργάνωση σε θέματα υγείας των ακαδημιών από τον Ερασιτέχνη – Όλοι είναι κοντά στα παιδιά»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Διαμαντής Γκολιδάκης.

Την Πέμπτη ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για το τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο κατά την διάρκεια των αιματολογικών εξετάσεων, που προκάλεσε και μια «υπόκλιση» από τον καρδιολόγο και διδάκτωρ Ιατρικής, τον Διαμαντή Γκολιδάκη στο μεγαλείο αυτών των ανθρώπων.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Μιλήστε μας για την συγκεκριμένη μέρα.

Η αλήθεια είναι πως ενυπωσιάστηκα πολύ. Είμαι ένας άνθρωπος που ως γιατρός παρακολουθώ πολλά τμήματα ιδίως τον Άρη και πραγματικά αυτή η ομάδαθέλω να μοιραστώ μαζί κάτι

Φυσικά..

Γιατί ξέρετε δεν είναι μόνο η δύναμη της θέλησης. Οι αθλητές καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο του Άρη, παρακολουθούσαν τους αθλητές της πρώτης ομάδας, τελείωσε η προπόνηση τους και μετά ξεκίνησαν εκείνοι. Πραγματικά δεν είδα καμία διαφορά από μια προπόνηση μεγάλης ομάδας. Και ο κόουτς κάποια στιγμή έβαλε τις φωνές, μαζεύτηκαν, «πορώθηκαν». Κάτι επίσης που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν πως η πρόεδρος της ομάδας είναι δίπλα σε όλα τα παιδιά. Όταν λοιπόν τους εξέταζα και συζητούσαμε, πραγματικά με εντυπωσίασε και υποκλίθηκα σε αυτό το μεγαλείο ψυχής, για το πόση δύναμη χρειάζεται κάποιος με προβλήματα υγείας να κάνει τόσα πράγματα για να ξεπεράσει τον εαυτό του και τις δυνάμεις του. Πραγματικά συγχαρητήρια!

Αυτό είναι το μεγαλείο της ανθρώπινης θέλησης..

Έτσι ακριβώς και μάλιστα αυτά τα παδιά διαπρέπουν στον αθλητισμό και αυτό νομίζω βοηθά στο να γίνουμε και εμείς αλλά και γενικώς η κοινωνία μας λίγο καλύτερη. Οφείλω βέβαια να πω, πως αυτό το παρατηρώ στον Άρη. Αν και υπάρχουν αρκετά προβλήματα, προσπαθεί συνεχώς να δείξει και ένα κοινωνικό πρόσωπο σε πολλά επίπεδα χωρίς φυσικά να ξεχνά τον αθλητισμό γιατί εννοείται πως όλα τα παιδιά είναι αθλητές.

Οι εξετάσεις πήγαν καλά;

Πήγαν όλα μια χαρά, τα παιδιά είναι «ταύροι». Εγώ τους είπα φυσικά πως θα είμαι στην διάθεση τους για ό,τι χρειαστούν.

Έχετε μια γενική συνεργασία με τον Ερασιτέχνη;

Ναι και μπορώ να πω με βεβαιότητα πως ειδικά στα θέματα υγείας είναι..άπαιχτοι! Δεν είναι ο πρώτος χρόνος συνεργασίας μας αλλά πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί με αυτό που συμβαίνει και την τόσο καλή οργάνωση που υπάρχει. Το έχω ξαναπει πως, όλα τα παιδιά είναι κοντά στους αθλητές. Στις ακαδημίες για παράδειγμα που είναι πολύ ευαίσθητος τομέας, με ενημερώνουν πλήρως οι προπονητές για ό,τι συμβαίνει, αν πρέπει να προσέξουμε κάποιο παιδί περισσότερο με κάποια ευαισθησία ή το οτιδήποτε. Και μιλάμε τώρα για τις ακαδημίες όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ή να πω ότι σε κάποιο τμήμα δεν υπάρχει αυτό. Και δεν υπάρχει πάντα η οικονομική άνεση στον Ερασιτέχνη, προσπαθούμε να βοηθάμε και εμείς όσο μπορούμε.

Πόσο σημασία έχει η πρόβλεψη στον αθλητισμό;

Η κουλτούρα της προληπτικής ιατρικής έχει περάσει στα νέα παιδία και σιγά σιγά περνά στην κοινωνία μας. Διαπιστώνω εξέλιξη από την προηγούμενη χρονιά, πολλοί γονείς θέλουν και ζητούν το κάτι παραπάνω. Ναι, ισχύει πως υπάρχουν κάποια σπάνια περιστατικά που δεν μπορούν να διαπιστωθούν με τις κλασικές εξετάσεις, όμως αν υπάρχει ένα τιμ όπως είναι αυτό του Άρη οι οποίοι μπορούν να πιάσουν κάτι π.χ στους αδένες του παιδιού και από εκεί να βγει μια ιατρική κατάσταση. Να καθησυχάσουμε όμως τους γονείς, είναι πολύ σπάνια αυτά τα περιστατικά που δεν ανιχνεύονται με τις κανονικές προληπτικές εξετάσεις, οπότε μπρούν να είναι ήσυχοι και να στέλνουν φυσικά τα παιδιά τους στην άθληση.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button