Ποδόσφαιρο

Γιουτίκας: «Έγιναν πολλές ενέργειες για το γήπεδο του Άρη, επόμενο βήμα η ανταλλαγή των εκτάσεων»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Yellownews» φιλοξενήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας.

Αναλυτικά όσα είπε στους Δημήτρη Οσσανλή και Χρήστο Γκάλη:

Αρχικά ανέφερε:

Πριν περίπου έναν χρόνο ανακοινώθηκε ότι έγινε μία συνάντηση στην περιφέρεια με όλους τους φορείς προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος που θα προχωρήσει η ανταλλαγή των δύο οικοπέδων, της έκτασης του Χαριλάου και της έκτασης δίπλα στα ΙΚΕΑ.

Από τότε πέρασε πολύς καιρός και έγιναν αρκετές ενέργειες. Ήταν την προηγούμενη Πέμπτη να γίνει μία συνάντηση στο Μαξίμου με όλους του αρμόδιους υπουργούς. Το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι η ανταλλαγή των δύο οικοπέδων.

Ήταν προγραμματισμένη μία συνάντηση για τις 21/7 αλλά αναβλήθηκε λόγω των πυρκαγιών, ήταν αδύνατο να έρθουν όλα τα υπουργεία και όλοι οι υπουργοί.

Για τις εκτάσεις:

Tα 50 στρέμματα θα είναι το γήπεδο του Άρη, τα υπόλοιπα στρέμματα θα τα εκμεταλλευτεί ο επενδυτής και στη θέση του γηπέδου Χαριλάου θα γίνει ένα Μητροπολιτικό πάρκο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Για το πότε θα ολοκληρωθεί η ανταλλαγή:

Για να μην έχουμε τυχόν… δράκους και βρεθεί ο Άρης σε δύσκολα μονοπάτια, αυτό που έχει συζητηθεί είναι ότι δε θα παραχωρήσει ο ερασιτέχνης Άρης το γήπεδο του Χαριλάου μέχρι να έχει τελειώσει το νέο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι ίδια περίπτωση με τη διπλή ανάπλαση του Βοτανικού, το γήπεδο του Άρη δε γίνεται με δημόσιο χρήμα. Ο Άρης ψάχνει έναν επενδυτή που θα χτίσει και θα παραδώσει το γήπεδο στον Άρη, αλλά θα εκμεταλλευτεί τα υπόλοιπα στρέμματα.

Την χρήση του γηπέδου θα έχει ο Α.Σ. Άρης.

Ενώ τέλος ανέφερε:

Υπάρχει πολύ θετική διάθεση από την κυβέρνηση, η προεργασία γίνεται εδώ και έναν χρόνο και από εκεί και πέρα είμαστε εδώ, να γίνουν οι ανακοινώσεις και από την κυβέρνηση και από τον Α.Σ. Άρη. Πρέπει να τελειώσουν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα για να υπάρχουν ανακοινώσεις.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button