Απόψεις

Γιατί ρε Άρη αδικείς τόσο τον εαυτό σου…

Η χθεσινή νίκη του Άρη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα έπρεπε να με χαροποιήσει, αντιθέτως πραγματικά με έχει… εξοργίσει!

Με έχει εξοργίσει για παραπάνω από έναν λόγους, γιατί αυτό ο μέτριος -κατά γενική ομολογία- Άρης έχει αδικήσει τόσο πολύ τον εαυτό του, καθώς θα μπορούσε να είναι σε πολύ καλύτερη βαθμολογική κατάσταση, αν απλά έκανε τα αυτονόητα….

Αν απλά έδειχνε αυτή τη σοβαρότητα, τη συγκέντρωση και τη θέληση που δείχνει στα ντέρμπι -κυρίως στα εντός έδρας- θα είχε τουλάχιστον εφτά ακόμη βαθμούς (βάζω στη εξίσωση μόνο τα ματς με Κηφισιά, Λαμία (εντός) και Αστέρα) και θα μιλούσαμε τελείως διαφορετικά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ (και τους δύο τους κέρδισε, ενώ ήταν στην κορυφή και σε καλή αγωνιστική κατάσταση) ο Άρης έμεινε πίσω από την μπάλα, περίμενε τους αντιπάλους του και απέδειξε ότι αυτές οι αναμετρήσεις είναι… βούτυρο στο ψωμί του.

Μεσοαμυντικά έκλεισε όλους τους χώρους, κόντρα σε μία ομάδα που τους τελευταίους δύο μήνες είναι μακράν η πιο δημιουργική του ελληνικού πρωταθλήματος, έχοντας έναν Ζουλ που “κατάπιε” όποιον βρέθηκε στο διάβα του.

Ο Άκης Μάντζιος είναι ένας προπονητής που στο συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού είναι… μανούλα και αυτό έχει φανεί σε όλα τα ντέρμπι, ακόμη και στο 4-1 από τον Ολυμπιακό (αν σκόραρε ο Νταρίντα και έκανε το 1-2 στο 60′ θα βλέπαμε τελείως διαφορετικό ματς).

Το επιθετικό κομμάτι και τα γκολ έρχονται πρώτα απ’ όλα από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών και χθες η ποιότητα ξεχείλιζε από τους Κίκε Σαβέριο και Λορέν Μορόν.

Ο εξτρέμ από το Εκουαδόρ ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός με την κιτρινόμαυρη φανέλα (έχοντας μείνει εκτός δράσης για περίπου τέσσερις μήνες λόγω τραυματισμού) και απέδειξε πόσο έλειψε από την ομάδα.

Έκανε ένα πολύ μεστό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του γηπέδου, βοηθώντας τον μπακ της πλευράς του και δίνοντας μία ασίστ στο πρώτο γκολ, ενώ πέτυχε το δεύτερο, με πλασέ ποδοσφαιριστή μεγάλης κλάσης.

Ο Μορόν μπορεί να μην σκόραρε, χάνοντας και μία μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πραγματικά τέτοιο φορ με κράτημα της μπάλας, πίεση επί 90 λεπτά και διάβασμα του παιχνιδιού έχουμε πολλά χρόνια να δούμε.

ΥΓ1. Ο Άρης πρέπει να αφήσει πίσω του τη νίκη στο ντέρμπι, καθώς έχει μπροστά του το πολύ σημαντικό πρώτο παιχνίδι για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδος με την ΑΕΚ και εκεί πρέπει να πέσει τώρα το βάρος.

ΥΓ2. Οι μεταγραφές είναι άκρως απαραίτητες για την ομάδα και πρέπει να γίνουν τάχιστα, για να αυξήσει η ομάδα τις πιθανότητες της για κάτι καλύτερο και να μην κοιτάει στον πάγκο ο Μάντζιος και βλέπει μόνο ανέτοιμους ποδοσφαιριστές.

ΥΓ3. Φετφατζίδης, Ρόουζ και η… μεταγραφή Μάνου θα βοηθήσουν σίγουρα στη συνέχεια, αλλά φέρτε ένα ακόμη φορ, γιατί ο Μορόν θα αφήσει τα πνευμόνια του στο γήπεδο…

ΥΓ4. Απομένουν 19 παιχνίδια (9 κανονικής διάρκειας και 10 πλέι οφ) για το Πρωτάθλημα και ευτυχώς τα 11 είναι ντέρμπι…

Δημήτρης Οσσανλής

Δημοσιογράφος, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Δημοσιογραφεί για πολλά χρόνια από το μετερίζι της έντυπης ενημέρωσης. Συντάκτης Ύλης, Αρχισυντάκτης και Διευθυντής σε «ΣΠΟΡ του Βορρά», «Αθλητικά Νέα» και «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» αντίστοιχα. Πλέον είναι στην ομάδα του YELLOW RADIO FM 101.7 επιστρέφοντας στη ραδιοφωνική ενημέρωση μετά από μία δεκαετία.
Back to top button