Μπάσκετ

Γαλατσόπουλος: «Αποκλειστικό σπίτι της Basket League η ΕΡΤ για πολλά χρόνια»

Τη συμφωνία της Basket League με τη δημόσια τηλεόραση επισημοποίησε ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου για το Σούπερ Καπ.

«Η ΕΡΤ θα είναι το αποκλειστικό τηλεοπτικό σπίτι της Basket League για αρκετά χρόνια ακόμη, για να κάνουμε μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα. Αυτό το νέο ξεκίνημα θα είναι πετυχημένο και το πρώτο μήνυμα είναι πως το ελληνικό μπάσκετ θα μπει σε μια πολύ καλύτερη νέα εποχή, που θα αρχίσει με το Σούπερ Καπ», τόνισε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που εκχωρεί στο εξής την αδειοδότηση των ΚΑΕ στον ΕΣΑΚΕ. «Μετά την οριστική διακοπή της Basket League πέρσι λόγω του κορωνοϊού, πήραμε δύο αποφάσεις για την αναβάθμιση του επαγγελματικού μπάσκετ. Η πρώτη ήταν να θεσπιστούν αυστηρά κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, η τήρηση των οποίων πλέον θα γίνεται από τον ΕΣΑΚΕ, τις ίδιες τις ΚΑΕ και τους ιδιοκτήτες τους που ‘ματώνουν’. Στο νέο νομοσχέδιο περιλήφθηκαν οι διατάξεις για να διασφαλίζεται ο υγιής ανταγωνισμός. Η δεύτερη ήταν να δημιουργήσουμε έναν νέο θεσμό, που θα έχει χαρακτήρα γιορτής και θα είναι η ιδανική εκκίνηση για τη νέα περίοδο. Στις δύσκολες συνθήκες λόγω κορωνοϊού κάναμε το πρώτο βήμα για να ελπίζουμε σε καλύτερο μέλλον. Ελπίζουμε του χρόνου να υπάρχει φίλαθλο κοινό και να υπάρχει όμορφη ατμόσφαιρα, όπως σε όλη την Ευρώπη. Οι ομάδες έχουν αντιληφθεί πως πρέπει να κάνουμε τολμηρά βήματα και να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν για να γεμίσουν οι εξέδρες οικογένειες και παιδιά», είπε.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button