Ποδόσφαιρο

Βαρδάκης: “Φεύγω σαν φίλος, μακάρι να ξαναγυρίσω-Εξαιρετικό δίδυμο Ένινγκ-Χαριστέας”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο πρώην -πλέον- γυμναστής του Άρη, Λάζαρος Βαρδάκης.

Ο κ.Βαρδάκης μίλησε σχετικά με την παρουσία του στον Άρη, τους συνεργάτες του αλλά και όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ.

Για το ότι πλέον είναι στην Κύπρο:

Έφτασα χθες. Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία οπότε πήγα στο γήπεδο, προπόνηση και χθες και σήμερα κανονικά.

Είμαι στον Ολυμπιακό Λευκωσίας με τον Γιάννη Πετράκη ως προπονητή. Είμαστε σε μία χρονιά που φέτος η ομάδα θέλει το κάτι παραπάνω. Πρώτος στόχος είναι η είσοδος στην εξάδα και ότι έρθει από εκεί και πέρα είναι καλοδεχούμενο.

Για το ότι στην Κύπρο έχει ξεκινήσει ήδη η προετοιμασία για την νέα σεζόν:

Είναι μία κατάσταση… νορμάλ στην Κύπρο. Γιατί αυτό που ζούμε στην Ελλάδα είναι περίεργο, νιώθουμε ότι είμαστε ακόμη στον Απρίλιο ή τον Μάιο. Και δεν ξέρω πως θα γίνει ο προγραμματισμός καθώς μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα θα πρέπει οι ομάδες να ξεκινήσουν για την νέα σεζόν.

Για την κατάσταση τον ποδοσφαιριστών:

Δεν είχαμε ομαδική προπόνηση για ένα διάστημα δύο μηνών. Θα πρέπει οι συνάδελφοι να χρησιμοποιήσουν τους αγώνες που υπάρχουν ως μία επανένταξη.

Την χρονιά που ήμουν στον Παναιτωλικό και ανεβήκαμε το 2013 παίξαμε στα πλέι οφ και πάλι είχαμε μόλις 15 μέρες ξεκούραση.

Για τις προπονήσεις των παικτών στην διάρκεια της καραντίνας:

Υπήρξε προσωπική παρακίνηση των παικτών, όλοι είχαν την διάθεση και αρκετοί ποδοσφαιριστές γύρισαν σε καλή κατάσταση. Η συνέπεια τους βοήθησε πάρα πολύ.

Είχαμε μία καλή εικόνα, με βάση το τι είχε προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Φυσικά υπήρχαν ποδοσφαιριστές που φοβόταν να βγουν έξω, αλλά σε γενικές γραμμές έγινε πολύ καλή δουλειά.

Για το τι κρατάει από την παρουσία του στον Άρη:

Ανάμεικτα συναισθήματα. Είχαμε αρκετές χαρές στην ομάδα. Είμαι ικανοποιημένος γιατί πετύχαμε τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη.

Για ένα λεπτό όμως θα είχαμε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε έναν τίτλο, θα μπορούσαμε να γράψουμε ιστορία.

Αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη στην παράταση, αλλά νομίζω ότι γενικά το πρόσημο είναι θετικό. Ελπίζω του χρόνου να γίνουν και άλλα βήματα.

Για το Άρης-ΑΕΚ:

Ζήσαμε την άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου. Όταν το βλέπεις αλλού λες ότι αυτό είναι το ποδόσφαιρο, όταν το ζεις όμως και υπάρχουν και αρκετές ιδιαιτερότητες τότε “αδειάζεις” μέσα σου.

Για το ότι ο Άρης φάνηκε να έχει “αδειάσει” κόντρα στον ΠΑΟΚ:

Είναι λογικό. Και τα παιδιά, οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν σε μία διαδικασία πλέι-οφ καταλαβαίνεται ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθεις. Αυτήν την στιγμή ιδίως έχεις μόνο να χάσεις, δεν έχεις κάτι να κερδίσεις.

Για το πως διαχειρίστηκαν στον Άρη την έλλειψη επιλογών λόγω μπαν και την επιβάρυνση των παικτών:

Δεν πρέπει να πέφτουμε στο λάθος να λέμε ότι κάνουμε διαχείριση και να ελαττώσουμε κάτι. Δεν πρέπει να τραβήξεις το πόδι από το γκάζι, πρέπει να είσαι προσεκτικός με τις επιβαρύνσεις. Εμείς το πετύχαμε σε έναν μεγάλο βαθμό αυτό και απόδειξη είναι ότι δεν είχαμε ιδιαίτερα σοβαρούς τραυματισμούς.

Και πραγματικά θεωρώ ότι αν δεν υπήρχε το lockdown τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για την ομάδα μας.

Για τον Μίχαελ Ένινγκ:

Ήμασταν τυχεροί γιατί είχαμε τον κ.Ένινγκ. Σοβαρός άνθρωπος και επαγγελματίας, σεβόταν τους συνεργάτες του, και νομίζω ότι η βάση μας είναι η φιλοσοφία του προπονητή.

Ο κ.Ένινγιγκ είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένας πολύ καλός προπονητής που βοήθησε πολύ να αλλάξει η κατάσταση.

Ξέρει να κρατάει τις ισοροπίες, θα κάνει την παρέμβαση του, θα είναι διακριτικός, θα κάνει τις εισηγήσεις του.

Έχει κατανέμει τους ρόλους σωστά.

Για το τι κρατάει από τον Άρη:

Κρατάω την καθημερινότητα. Είναι σημαντικό όταν αφιερώνεις τόσες ώρες κάπου να νιώθεις ότι είσια καλά.

Ο Άρης ήταν και παραμένει οικογένεια. Όσοι άνθρωποι είναι εκεί είναι καλοί στην δουλειά τους, καλοί χαρακτήρες και δουλεύουν με πάρα πολύ όρεξη.

Για την επίθεση που δέχτηκε στο ΑΕΚ-Άρης:

Ότι έγινε, έγινε. Εγώ σαν Λάζαρος δεν μπορώ να δεχτώ ότι μπορεί οποιοσδήποτε την ώρα που κάνω την δουλειά μου να έρθει και να κάνει αυτό που έκανα. Δεν μπορείς να αντιδράσεις και εκεί.

Συνεχίζω να ακολουθώ την υπόθεση, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες και ελπίζω να γίνουν αυτά που πρέπει.

Πρέπει να εκλείψουν αυτά τα πράγματα. Λέμε ότι θέλουμε τον κόσμο στα γήπεδα. Υπάρχουν οικογένειες που ζουν από το ποδόσφαιρο. Μακάρι να βάλουμε όλοι το χέρι μας και να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις.

Για όσους είπαν ότι έκανε “θέατρο”:

Αν ήταν να κάνω θέατρο δεν θα σηκωνόμουν και ποτέ. Όταν ένιωσα καλύτερα σηκώθηκα. Δεν έχω να κατηγορήσω κάποιον από την ΑΕΚ, έχω να κάνω με έναν άνθρωπο που μου έκανε επίθεση.

Για το αν εμπλέκεται ο Ξηροκώστας στο περιστατικό:

Το περιστατικό το δικό μου δεν έχει να κάνει με τον κύριο. Και μετά το παιχνίδι αμέσως πήγα του μίλησα του ανθρώπου παρά την ζαλάδα που είχα στο κεφάλι μου. Κακώς ο κύριος κινήθηκε προς το μέρος μας, αλλά το δικό μου το περιστατικό δεν έχει να κάνει μαζί του.

Τι “γεύση” του άφησε η φετινή χρονιά:

Μένει ένα… αχ. Όταν φτάνεις κοντά στο να κάνεις κάτι μεγάλο σε δένει με την ομάδα. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο κόσμος πρέπει να στηρίξει, υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν μάχες.

Υπάρχει ο Άγγελος Χαριστέας που είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ομάδας, ένα μεγάλο κεφάλαιο και άνθρωπος που δίνει πολλές μάχες.

Εγώ έφυγα σαν φίλος και μακάρι να μπορέσουμε να συνεργαστούμε ξανά.

Για τα όσα έχουν ακουστεί για εκκρεμότητες της ομάδας προς εκείνον:

Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Η ομάδα είναι εντάξει μαζί μου, δεν έχω καμία εκκρεμότητα.

Για την νέα σεζόν του Άρη:

Αυτό που έχει να κάνει ο Άρης είναι να συνεχίσει. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την ομάδα, να συνεχίσει στην επόμενη μέρα, την επόμενη χρονιά και να πάρει χαρές που δεν πήρε φέτος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button