Ποδόσφαιρο

Βαλεργάκης: “Μεγάλη η ευθύνη της ΕΠΟ, το CAS δικάζει σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο.

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο γνωστός δικηγόρος, Νίκος Βαλεργάκης.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Στην Ελλάδα συμβαίνουν απίθανα πράγματα. Έχουν χαριστεί όχι μόνο χρέη προς το δημόσιο, αλλά έχουν καταργηθεί ακόμα ιδιωτικά χρέη των ομάδων για χάρη των ψηφων.

Όμως δυστυχώς για εμάς, από την στιγμή που μπήκαν στη Ε. Ε. αυτά αλλάζουν. Αυτά που αλλάζουν τους νόμους κατα το δοκούν για σωθούν ομάδες, να πέσουν κατηγορία και να φύγουν τα χρέη. Αυτό δεν το δέχονται έξω. Έρχεται λοιπόν, η FIFA, η Ευρώπη, ο οργανισμός που μετέχει το ποδόσφαιρο και σου λέει πως δεν το αναγνωρίζει. Το λάθος είναι ότι αυτό δεν ξεκαθαρίστηκε και δεν συνεννοήθηκε εξ αρχής με αυτούς. Όταν έρχεται ο Νοέμβριος και στέλνει αυτό το έγγραφο στην ΕΠΟ, εγώ εκεί θα τονίσω ότι είναι το μεγάλο λάθος, εκεί έπρεπε η ΕΠΟ να μας πει ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Γιατί αυτήν την στιγμή πληρώνουμε ποινές, με όλον το σεβασμό στον παίκτη Ντουρμισάι, για μια μεταγραφή που δεν μας βοήθησε και η οποία μπορούσε να μην γίνει ή που μπορούσε η ΕΠΟ να μην μας δικαιώσει στο διαιτητικό.

Αυτήν την στιγμή δεν έχουμε μόνο το μπαν, έχουμε ποινή γιατί παραβιάσαμε την συμφωνία που μας απαγόρευσε μεταγραφές. Έπρεπε ήδη να έχουν α λα μπρατσέτα τον Γεραπετρίτη και να ζητήσουμε ισοφάριση με αυτό που έκανε για κάποιον άλλον.

Σαν οπαδός του Άρη με ενοχλεί πάρα πολύ που η πολιτεία κάνει λάθη εις βάρος της ομάδας μας.

Ο Άρης εφάρμοσε νόμους του Ελληνικού κράτους δεν εφάρμοσε δικούς του νόμους. Η Ελληνική νομοθεσία του έδινε την δυνατότητα να κάνει κάτι και το έκανε. Αυτή είναι η ευθύνη του κράτους γιατί τιμωρείται ο Άρης επειδή εφάρμοσε έναν νόμο του Ελληνικού κράτους.

Για την ΕΠΟ:

Η ευθύνη της ΕΠΟ είναι μεγαλύτερη. Αυτός είναι ο ρόλος της · μετέχει σε μια διεθνή ομοσπονδία, σε όργανα της, οι δικηγόροι της σε νομικές υπηρεσίες, σε συμβούλια ανταλλάζουν απόψεις, συζητούν τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Έπρεπε να ξέρει τι θα γίνει και να προϊδεάζει τις ομάδες. Ή τουλάχιστον να έλεγε πως « Κύριοι αν εσείς εμείνετε σε αυτό έχετε πρόβλημα γιατί δεν το αναγνωρίζουν έξω», να κόψει το λαιμό του ο Άρη και ο κάθε Άρη να βρει λύση και όχι να έρθει προ τετελεσμένων.

Φανταστείτε ότι υπάρχει αυτή η οφειλή του 1 εκατομμυρίου με τις προσαυξήσεις και τα λοιπά και λένε αυτοί που πρέπει να πούνε ότι δεν θα μπορέσει να το αποφύγει γιατί έξω καλώς ή κακώς δεν το δέχονται και να προσέξει τι θα κάνει. Είναι το ίδιο πράγμα να πήγαινε ο Άρης στους 3-4 να κάνει ένα διακανονισμό για την παλιά οφειλή. Θα έλεγε κανείς όχι τότε; Αλλά τώρα αυτοί που κάθονται σε μια απόφαση και ένα επιβληθέντα μπαν θα σε χορέψει όπως θέλει. Κάτι το οποίο θα μπορούσε να διακανονίσει με τα μισά λεφτά τώρα θα το πληρώσει παραπάνω.

Πρέπει να διερευνηθεί αν η ΕΠΟ τον Δεκέμβριο το είπε στον Άρη. Είναι πολύ σημαντικό.

Η έκδοση του δελτίου από τη ΕΠΟ και η δεκτή προσφυγή μας από το δικαστήριο δείχνει την καλοπιστία του Άρη και την νομιμότητα του.

Είναι διαφορετικό η ΕΠΟ να μην μας είπε καν για αυτό το χαρτί, άλλο να μας ενημερώσει ότι έχει έρθει αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και άλλο να πει ότι υπάρχει θέμα.

Αναγνωρίζω ότι είναι μια μεγάλη εσωστρέφεια είναι κάτι το οποίο μας φρενάρει και δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε και εν κατακλείδι ότι λάθος έγινε έγινε, το παρελθόν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε · πρέπει να βρούμε πια είναι η λύση.

Άκουσα με μεγάλη ευχαρίστηση τον Καρυπίδη να λέει πως ότι και να γίνει θα λυθεί το πρόβλημα. Αυτό δείχνει πως ο άνθρωπος είναι μέσα στα πράγματα και καταλαβαίνει πως αν χρειαστεί να πληρώσει, θα πληρώσει.

Με ποια νομολογία θα μπορεί να δικάσει τον Άρη ένα Ευρωπαϊκό δικαστήριο

Από όσα έχω διαβάσει και καταλάβει το CAS δικάζει σύμφωνα με το Εθνικό Δίκαιο. Κι αν δεν υπάρχει αυτό τότε πάει στο Διεθνές Δίκαιο της FIFA. Δύσκολα το CAS ανατρέπει αποφάσεις δικαστηρίων από ότι έχω διαβάσει.

Για το μπάσκετ

Αν σκεφτώ την εμφάνιση και το αποτέλεσμα στον αγώνα με τον Ιωνικό στην Αθήνα η αισιοδοξία κάποιον ότι θα τα καταφέρει μου προκαλεί αμφιβολίες. Από ότι φαίνεται δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο και καλύτερα να μείνουμε με την αμφιβολία.

Αν δεν λυθεί όμως, το πρόβλημα του χρόνου θα είναι και μεγαλύτερο και χειρότερο και δεν αξίζει σε αυτή την ομάδα να φτάσουμε στο σημείο αυτό. Η ιστορία θα τελειώσει μόνο αυτό τους επώνυμους Αρειανούς, από αυτούς που τόσα χρόνια βάζουνε λεφτά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button