Ερασιτέχνης

Α.Σ. Άρης: Επιτυχημένη η πρώτη συζήτηση με θέμα τη βία κατά των γυναικών

Ικανοποίηση των ανθρώπων του Ερασιτέχνη Άρη για την συζήτηση που αφορούσε τη βία κατά των γυναικών.

Η σχετική ενημέρωση του Α.Σ. Άρης:

«Στο πλαίσιο της συνεχούς κοινωνικής δράσης του και της συμμετοχής του στα θέματα – προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας και εκτός αθλητικού πεδίου, ο Α.Σ. ΑΡΗΣ πραγματοποίησε τη Μεγάλη Δευτέρα (26/4) διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τη βία κατά των γυναικών, σε συνεργασία με τη δράση «Λύσε τη σιωπή».

Ο πρόεδρος του Α.Σ. ΑΡΗΣ, Ελευθέριος Αρβανίτης, στο καλωσόρισμα της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν αυτές οι δράσεις για το Σύλλογο, καθώς μέσα από τον αθλητισμό επιδιώκεται επίσης η κοινωνική καλλιέργεια των αθλητριών και αθλητών. Επίσης επισήμανε τη συνεχή προσπάθεια που κάνει ο Α.Σ. ΑΡΗΣ προκειμένου να αποτρέπει τέτοια φαινόμενα στους κόλπους του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η εμπνεύστρια της δράσης, εκπαιδευτικός και δημοτική σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη,  Ανατολή Κωνσταντινίδου, ευχαρίστησε τον κ. Αρβανίτη για την πρωτοβουλία αυτή, τονίζοντας τον εθελοντικό χαρακτήρα της δράσης που ήδη δραστηριοποιείται από το 2015, και παρουσίασε το έργο της.

Στη συνέχεια, η δικηγόρος Βασιλική Αμοιρίδου ανέπτυξε το νομικό πλαίσιο προστασίας των γυναικών-θυμάτων, ενώ η ψυχολόγος στο Κέντρο Αποκατάστασης Κακοποιημένων Γυναικών Κορδελιού-Ευόσμου, Ντίνα Μενέκου, παρουσίασε τις μορφές βίας που μπορεί να αντιμετωπίσει μία γυναίκα, καθώς και τους τρόπους υποστήριξης από ειδικούς. Ακόμη, ο συνεργάτης της δράσης, ιατροδικαστής Κωνσταντίνος Ζησόπουλος, αναφέρθηκε στη σημασία της άμεσης καταγγελίας τέτοιων περιστατικών, προκειμένου να υπάρχουν στοιχεία για το/τη δράστη.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν έφοροι και προπονήτριες/προπονητές των τμημάτων του Α.Σ. ΑΡΗΣ, αλλά και φίλαθλοι, ενώ δυναμική ήταν η παρουσία του γυναικείου τμήματος ποδοσφαίρου. Οι αθλήτριές μας κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους, περιέγραψαν την εμπειρία της λεκτικής βίας που δέχθηκαν σε πρόσφατο αγώνα εκτός έδρας.

Λόγω της σημασίας του θέματος, ο πρόεδρος του Συλλόγου και οι εθελοντές της δράσης δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν την εκδήλωση δια ζώσης, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, προκειμένου να διευκολυνθεί η μαζικότερη συμμετοχή τόσο αθλητριών και προσωπικού του Συλλόγου, όσο και γονέων και φιλάθλων του ΑΡΗ».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button