Ποδόσφαιρο

Αφιέρωμα της “AS” στην ισπανική… παροικία του Άρη! (pic)

Δέκα ισπανοί και συνολικά 13 ισπανόφωνοι απαρτίζουν, για την ώρα, το ρόστερ του Άρη, κάτι που δεν γινόταν να περάσει απρατήρητο στη χώρα της Ιβηρικής.

Η “AS” έκανε focus στον λάτιν και κυρίως στον ισπανικό Άρη, με αφιέρωμα στην ηλεκτρονική έκδοσή της, με αφορμή τους επτά Ισπανούς της ενδεκάδας του αγώνα με τον Ατρόμητο, Οκτώ, εάν υπολογίσουμε και τον Κίκε Σαβέριο που έχει ισπανικό διαβατήριο.

Μάλιστα όπως σημειώνεται ο Άρης έχει περισσότερους Ισπανούς στο ρόστερ του απ’ ότι οι έντεκα ομάδες της La Liga, φιλξενώντας δηλώσεις τόσο του Λορέν Μορόν όσο και του Άμπερτ Πουτζ.

“Φοβήθηκα πολύ να φύγω από την Ισπανία για πρώτη φορά, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος. Βρήκα μία υπέροχη ομάδα και η Θεσσαλονίκη είναι μια θεαματική πόλη”,, δήλωσε ο Λορέν Μορόν. Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν στην ίδια γραμμή όταν παραδέχτηκε ότι η συνύπαρξη με ισπανόφωνους ποδοσφαιριστές “κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα”.

Από την πλευρά του ο Πουτζ, έχοντας εμπειρία ως μέλος του σταφ μέχρι πέρυσι, κατέγραψε και αυτός τη δική του άποψη για την… τάση του Άρη με την Ισπανία.

“Στους Έλληνες φιλάθλους αρέσει η τεχνική των Ισπανών ποδοσφαιριστών. Όλοι έχουν την ιδέα ότι η Ισπανία είναι μια δύναμη που παράγει καλούς παίκτες και προσπαθούν να αντλήσουν αρκετούς. Στην περίπτωση του Άρη, κοιτάζουν στη μέση της Α’ Κατηγορίας ή στη Β’ Κατηγορία γιατί υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές. “Τη σεζόν 2010/11 έφτασαν στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, νικώντας την Ατλέτικο Μαδρίτης τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο παιχνίδι. Και εκεί μερικά από τα αστέρια τους ήταν Ισπανοί ποδοσφαιριστές όπως ο Κόκε ή ο Χαβίτο. Παίκτες που δεν έκαναν σπουδαία καριέρα στην Ισπανία, αλλά είναι είδωλα εδώ. Αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του συλλόγου”, είπε ο Πουτζ, ο οποίος πιστεύει ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια τέλεια πόλη για να κάνεις το ντεμπούτο σου στο εξωτερικό: “Είναι ό,τι πιο κοντινό μπορείς να βρεις στη Μπαρτσελόνα. Όσο για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, το φαγητό, τον τρόπο ζωής… Το κλίμα είναι επίσης θεαματικό, και δεν υπάρχει παραλία, αλλά μπορείς να βρεις μια μόλις λίγα λεπτά μακριά με το αυτοκίνητο”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button