ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Αφαίρεση ενός βαθμού στη Λιόν για τη διακοπή του αγώνα με τη Μαρσέιγ

Με αφαίρεση ενός βαθμού τιμωρήθηκε η Λιόν για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τη Μαρσέιγ.

Η πειθαρχική επιτροπή της Γαλλικής Λίγκας (LFP) επέβαλλε ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού στη Λιόν, κρίνοντάς την υπαίτια για τη διακοπή του αγώνα με τη Μαρσέιγ στις 21 Νοεμβρίου, μετά τη ρίψη μπουκαλιού απ’ την εξέδρα όπου βρίσκονταν οι φανατικοί οπαδοί της, το οποίο τραυμάτισε το μεσοεπιθετικό της ομάδας της Μασσαλίας, Ντιμιτρί Παγέ.

Ο αγώνας θα επαναληφθεί κεκλεισμένων των θυρών σε ημερομηνία που θα οριστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ η Λιόν έχει δικαίωμα έφεσης. Ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν-Μισέλ Ολά είχε κριτικάρει απ’ την πλευρά του την απόφαση του διαιτητή να διακόψει το συγκεκριμένο παιχνίδι, ωστόσο η απόφαση και η ανακοίνωση της Λίγκας δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο… αμφισβήτησης.

«Κάθε πράξη βίας εναντίον ποδοσφαιριστή, ιδίως ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή, εκθέτει το κλαμπ το οποίο είναι υπεύθυνο και οδηγεί σε απώλειες βαθμών» ανέφερε ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της LFP, Σεμπαστιέν Ντενό, συμπληρώνοντας:

«Η επιτροπή έλαβε επίσης υπόψιν της τις ενέργειες της Λιόν, αμέσως μετά τα όσα έγιναν. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω πως η πειθαρχική επιτροπή δεν μπορεί να προβεί σε πειθαρχικές ενέργειες εναντίον οπαδών, αλλά είναι εδώ για να κρίνει την ευθύνη των συλλόγων».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button