Γενικά

Αυτό είναι το νέο Toyota Hilux GR Sport II

To εμβληματικό pick-up της Toyota, το Toyota Hilux, μόλις απέκτησε την πιο σκληροπυρηνική του έκδοση, την οποία επιμελήθηκε η Gazoo Racing.

Toyota Hilux GR Sport II

To Toyota Hilux δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένα από τα πιο γνωστά, ικανά και αξιόπιστα pick-up παγκοσμίως. H Toyota λοιπόν, αφουγκραζόμενη την τεράστια επιτυχία του παρουσίασε την πλέον σκληροπυρηνική του έκδοση, με την ονομασία Toyota Hilux GR Sport II.

Ο ιαπωνικός κολοσσός αναφέρει πως η συγκεκριμένη έκδοση βασίζεται στην κληρονομιά που αποκόμισε η μάρκα από τη συμμετοχή της στο φημισμένο Ράλι Ντακάρ. To Toyota Hilux GR Sport II έρχεται αποκλειστικά ως διπλοκάμπινο, με ανυψωμένη κατά 20 mm ανάρτηση.

Toyota Hilux GR Sport II

Πατάει σε νέες, ελαφρύτερες ζάντες 17”, που συνδυάζονται με ελαστικά κατάλληλα για όλα τα τερέν. Η γωνία προσέγγισης έχει αυξηθεί από τις 29 στις 30 μοίρες, γεγονός που ενισχύει ακόμα περισσότερο (τις ήδη αυξημένες) off-road ικανότητες του αυτοκινήτου. Παράλληλα, τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί κατά 140 mm (εμπρός) και 150 mm (πίσω). Οι πωλήσεις του ολοκαίνουριου Toyota Hilux GR Sport II θα ξεκινήσουν το πρώτο μισό του 2024.

Toyota Hilux GR Sport II

Οι αναβαθμίσεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς η Toyota έχει προσθέσει νέα αμορτισέρ για καλύτερο πάτημα και απόσβεση εκτός δρόμου, με το σύστημα πέδησης να αποτελείται από μεγαλύτερα δισκόφρενα εμπρός και κανονικά δισκόφρενα (έναντι των ταμπούρων στα συμβατικά Hilux) πίσω.

Toyota Hilux GR Sport II

Οι αεροδυναμικές βελτιώσεις του μοντέλου εντοπίζονται στο εμπρός μέρος, κυρίως εξαιτίας των νέων αεροκουρτίνων, ενώ πίσω έχουν τοποθετηθεί μία πιο σπορ μπάρα και ένα πιο δυναμικό κάλυμμα καρότσας.

Toyota Hilux GR Sport II

Πώς ξεχωρίζει από τις πιο απλές εκδόσεις του Hilux; Η μάσκα έχει διαφοροποιηθεί, φιλοξενώντας την ονομασία Toyota, με τους λογότυπους GR να εμφανίζονται, υποδηλώνοντας την διαφορετική ταυτότητα του μοντέλου.

Toyota Hilux GR Sport II

Στον εσωτερικό διάκοσμο κυριαρχεί το κόκκινο (αλουμινένια πεντάλ, ζώνες ασφαλείας) με το μαύρο χρώμα (λοιπές επενδύσεις). Τα προσκέφαλα των καθισμάτων φέρουν τους λογότυπους GR (είναι GR, γιατί να το κρύψει άλλωστε), με την οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να έχει διαγώνιο 8”, υποστηρίζοντας δορυφορική πλοήγηση, ασύρματη και ενσύρματη σύνδεση Apple Car Play και ενσύρματη σύνδεση με το Android Auto.

Toyota Hilux GR Sport II

Κάτω από το καπό δεν υπάρχουν αλλαγές, επομένως ο τουρμποντίζελ κινητήρας των 2,8 lt με τους 204 PS και 500 Nm ροπής, o οποίος πλαισιώνεται από ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων συνεχίζει να δίνει πνοή στο Toyota Hilux GR Sport II.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το πρώτο μισό του 2024, με τις πρώτες αφίξεις να είναι δρομολογημένες για το δεύτερο μισό της ίδιας χρονιάς.

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button