ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Ατλέτικο για το pasillo στη Ρεάλ: «Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε σε αυτή την απόπειρα κοροϊδίας»

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν ξεκάθαρη σχετικά με το αμφιλεγόμενο ζήτημα του αν θα κάνει στη Ρεάλ διάδρομο τιμής στο ντέρμπι της 8ης Μαΐου στο Wanda Metropolitano και εξήγησε και τους λόγους.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι περισσότερο από την ίδια την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, πρωτάθλημα υπ’ αριθμόν 35 για τους «λος μπλάνκος», στην Ισπανία το ενδιαφέρον στράφηκε στο αν η Ατλέτικο θα κάνει pasillo στον πρωταθλητή της La Liga στο επερχόμενο ντέρμπι της Μαδρίτης.

Δεδομένης της συζήτησης που έχει ανοίξει από ΜΜΕ και οπαδούς, οι «κολτσονέρος» τοποθετήθηκαν σχετικά το βράδυ της Δευτέρας (02/05) ξεκαθαρίζοντας τη θέση τους για την έκταση που έχει πάρει το θέμα και ξεκαθάρισαν κατ’ ουσίαν τους λόγους που δεν θα τιμήσουν στο Wanda Metropolitano τους πρωταθλητές.

«Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν αυτό που γεννήθηκε ως χειρονομία αναγνώρισης του πρωταθλητή σε δημόσιο φόρο που πρέπει να πληρώσουν οι αντίπαλοί τους, εμποτισμένο επίσης με το άρωμα της ταπείνωσης», ανέφερε ο σύλλογος σε ανακοίνωση.

«Σε καμία περίπτωση η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν θα συνεργαστεί σε αυτήν την απόπειρα κοροϊδίας στην οποία οι πραγματικές αξίες του αθλητισμού ξεχνιούνται εντελώς και ενθαρρύνονται οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις. Η Ατλέτι είναι η τελευταία πρωταθλήτρια της λίγκας. Θυμάται κανείς κάποια διαμάχη για το αν θα πρέπει να λάβει ένα διάδρομο τιμής από τον πρώτο της αντίπαλο μετά την κατάκτηση του τίτλου; Όχι, γιατί δεν έγινε συζήτηση», συνέχισε.

«Έχουμε εμπλακεί σε πολλές παρόμοιες καταστάσεις τα τελευταία χρόνια μετά την κατάκτηση διαφορετικών τίτλων, συμπεριλαμβανομένων δύο πρωταθλημάτων, και σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε κάποιο είδος φόρου τιμής από την αντίπαλη ομάδα στην ομάδα μας και σε άλλες όχι, αλλά δεν δημιουργήθηκε ποτέ καμία προσδοκία! Ούτε μια τέτοια υπερβολική και τεχνητή διαμάχη όπως αυτή που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο στόχος δεν μπορεί να είναι να δημιουργήσουμε ένταση και να κάνουμε την ατμόσφαιρα πιο δύσκολη. Λάβαμε pasillo στο πρώτο παιχνίδι που παίξαμε εντός έδρας από την Έλτσε. Φυσικά, με ευγνωμοσύνη και, προφανώς, χωρίς απαιτήσεις. Είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζεις πώς να να χάνεις αλλά να ξέρεις και πώς να κερδίζεις. Στην Ατλέτι δεν σκοπεύουμε να επιβάλλουμε τίποτα στους άλλους. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε έναν άλλο τρόπο να καταλαβαίνουμε τη ζωή».

Στην Ατλέτικο έχουν καταστήσει σαφές ότι σκέφτονται την πλευρά των οπαδών τους που θα βρεθούν στις κερκίδες του σταδίου, ενώ παράλληλα στέκονται σε ένα είδος πίεσης που δέχονται από τα ΜΜΕ που σχετίζονται με τη Ρεάλ τα οποία έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία που στοχεύει να διαστρεβλώσει την αρχική φύση αυτής της πράξης αναγνώρισης του αντιπάλου, μετατρέποντάς την σε ταπείνωση ή προσβολή.

Οπαδοί, προπονητικό επιτελείο και ομάδα, δεν θέλουν να κάνουν pasillo στη Ρεάλ. Αρκετά από τα μέλη της ομάδας του 2013/14 θυμούνται ακόμα ότι η «βασίλισσα» δεν έκανε pasillo στην Ατλέτικο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν. Ούτε στον τελικό της Λισαβόνας, ούτε σε δύο ακόμα αναμετρήσεις τους σχετικά κοντά χρονικά. Επίσης, στους κύκλους της ομάδας αναφέρουν ότι η ίδια η Ρεάλ δεν έκανε pasillo στην Μπαρτσελόνα, μια απόφαση που πήρε ο τότε τεχνικός των «λος μπλάνκος», Ζινεντίν Ζιντάν.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε, ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «AS», η Ατλέτικο συνεχάρη την Ρεάλ αλλά όχι δημοσίως καθώς όπως τονίζει το εν λόγω δημοσίευμα, οι «ροχιμπλάνκος» δεν συνηθίζουν να μοιράζουν συγχαρητήρια σε ισπανικές ομάδες που κατακτούν τίτλους, μέσω social media.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button