ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Ατλέτικο από… ατσάλι! “Πέταξε” εκτός προημιτελικών τη Λίβερπουλ με σόου Γιορέντε στην παράταση (video)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε πάλι το… θαύμα της και έβγαλε νοκ άουτ από το Champions League την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, σε ένα δραματικό ματς που έληξε με 1-0 στην κανονική διάρκεια και 2-3 μετά την παράταση.

Μία ακόμα “χρυσή” σελίδα στην ευρωπαϊκή της ιστορία έγραψε η Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς μετά το 2-3 (μετά από παράταση) στο Άνφιλντ, άφησε εκτός προημιτελικών του Champions League την κάτοχο του τροπαίου Λίβερπουλ.

Σε ένα βράδυ που οι “κόκκινοι” είχαν 35 (!) τελικές προσπάθειες, σημάδεψαν δύο φορές τα δοκάρια του Όμπλακ, με τον Σλοβάκο τερματοφύλακα να τους σταματάει με κάθε τρόπο η πρόκριση τελικά πήγε στους “ροχιμπλάνκος”. Κι όμως τίποτα δεν έδειχνε πως το ματς θα εξελιχθεί έτσι, αφού μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 44′ με κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ, και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας ισοφαρίσει το σκορ με το οποίο είχαν ηττηθεί στο ματς της Μαδρίτης.

Το δεύτερο μέρος ήταν ένας πραγματικός μονόλογος των “κόκκινων” που επιτίθονταν κατά κύματα, χάνοντας σωρεία ευκαιριών, με αποκορύφωμα την εξ’επαφής κεφαλιά του Άρνολντ (66′) στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Άντριαν.  Παρά την ασφυκτική πίεση της Λίβερπουλ η Ατλέτικο άντεξε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί το γκολ του Φιρμίνιο στο 94′, μετά από ριμπάουντ που πήρε από δική του κεφαλιά στο δοκάρι, έμοιαζε πως αποτελείωσε την Ατλέτικο, αλλά η ομάδα του Σιμεόνε δεν είχε πει την τελευταία της λέξη…

Ένα λάθος του Άντριαν έδωσε την ευκαιρία στον Γιορέντε (είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή στη θέση του αρνητικού Ντιέγκο Κόστα) να σκοράρει στο 97′ δίνοντας ξανά προβάδισμα πρόκρισης στους φιλοξενούμενους.

Στις καθυστερήσεις μάλιστα του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, ο αειθαλής Ισπανός επιθετικός έκανε μία όμορφη ατομική ενέργεια εκτελώντας με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή τον τερματοφύλακα των “κόκκινων” για το 2-2, που σιώπησε το Άνφιλντ.

Το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης μετά από αυτή την εξέλιξη ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς η Λίβερπουλ έμοιαζε να έχει στερέψει από ψυχικές και σωματικές δυνάμεις και κάπως έτσι στο 120′ ο Μοράτα βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Άντριαν, πλασάροντας εύστοχα για να δώσει ακόμα πιο θριαμβευτικό τόνο στην πρόκριση της Ατλέτικο, αφού της χάρισε τη νίκη με 2-3.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button