Μπάσκετ

Από τον Άρη μέχρι τη Δομινικανή Δημοκρατία: Πρώην «κιτρινόμαυρος»… ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο!

Η αξιοπρόσεκτη καριέρα του άλλοτε αθλητή του Άρη.

Από τον Άρη μέχρι και τη Δομινικανή Δημοκρατία και από την Αμαλιάδα μέχρι το Κόσοβο. Αυτή είναι η μπασκετική ζωή του Κεν Μπράουν, που φόρεσε και τα κιτρινόμαυρα τη σεζόν 2019-20.

Το draft και η Ευρώπη

Ο Μπράουν δήλωσε συμμετοχή για το draft του NBA το 2012, μόλις αποφοίτησε από το Soldan στο Μισσούρι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, χωρίς όμως να επιλεχθεί από κάποια ομάδα. Άμεσα αποφάσισε να διασχίσει τον Ατλαντικό, έτσι ώστε να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.

Η αρχή έγινε στη Λετονία τη σεζόν 2012-13, για να ακολουθήσει το σουηδικό πρωτάθλημα την αμέσως επόμενη σεζόν. Η καριέρα του τον έφερε στη Πολωνία και έπειτα στην Ολλανδία, οπού ο Αμερικάνος πραγματοποίησε εξαιρετικό πρώτο μισό με τη φανέλα της Donar Groningen, κάτι που εξαργύρωσε παίρνοντας μεταγραφή για την ιστορική Λιέτουβος Ρίτας.

Η πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η πρώτη του εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα ήρθε το καλοκαίρι του 2016, όταν ο βραχύσωμος παίκτης υπέγραψε με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, από όπου και έφυγε τον Δεκέμβριο εκείνης της σεζόν μετά από 12 συμμετοχές. Επόμενος σταθμός ο Λίβανος οπού και τελείωσε τη σεζόν 2016-17.

Η… αστάθεια του Μπράουν κορυφώθηκε το 2017-18, όταν ο ύψους 1.80μ γκαρντ άλλαξε… 4 ομάδες! Α2 Ιταλίας, Δομινικανή Δημοκρατία, Ρίγα και Λιθουανία ήταν οι προορισμοί του Κεν Μπράουν, ο οποίος περίμενε το έτος 2018-19 για να ολοκληρώσει σεζόν σε μια ομάδα. Η ρωσική Πάρμα ήταν η ομάδα που κατάφερε να αρχίσει και να τελειώσει την ίδια σεζόν με τον συγκεκριμένο Αμερικάνο.

Η ομάδα του ενός αγώνα, ο Άρης και η… συνέχεια

Η πετυχημένη χρονιά του Μπράουν στη Ρωσία έφερε την πρόταση της γαλλικής Ναντ, η οποία συμφώνησε με τον βραχύσωμο πλέι μέικερ για… ένα παιχνίδι, στο οποίο σκόραρε 13 πόντους. Το… πρόγραμμα περιλάμβανε επιστροφή στη Λιθουανία για τον Μπράουν, που συμφώνησε με τη Λιετκαμπέλις το καλοκαίρι του 2019, όμως την άφησε γρήγορα για λογαριασμό του Άρη.

Στη Θεσσαλονίκη, βοήθησε τον Άρη να πάρει σημαντικές νίκες έτσι ώστε να σώσει τη χρονιά, πετυχαίνοντας 13.7 πόντους και 3.2 ασίστ ανά αγώνα. Η Ελλάδα άρεσε στον Κεν Μπράουν, ο οποίος αποφάσισε να παραμείνει στη Basket League για λογαριασμό της Λάρισας, πραγματοποιώντας ικανοποιητικές εμφανίσεις.

Η συνέχεια τον βρήκε για μια σεζόν στην Ουγγαρία, πριν αλλάξει Ήπειρο και μεταβεί στο Μεξικό. Από το 2022 έως και σήμερα βρίσκεται στην Trepca, αγωνιζόμενος στο Κόσοβο και συνεχίζοντας την… περιπλάνηση του.

Back to top button