Ποδόσφαιρο

Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης 0-1: Διπλό εξάδας με υπογραφή Μπαράλες

Σε κακό δαίμονα του Απόλλωνα Σμύρνης έχει αποδειχτεί ο Αστέρας Τρίπολης, με τους Αρκάδες να επικρατούν 1-0 και να αποδρούν με το «τρίποντο» από τη Ριζούπολη. Ο Μπαράλες στο 20’ εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Μπρούσιτς και με πλασέ πέτυχε το ένατο γκολ του στο πρωτάθλημα, που στάθηκε αρκετό να δώσει τη νίκη στους Αρκάδες.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αντιμετώπισε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, αλλά με την είσοδο του Μουνιέ έγινε πιο απειλητική και είχε δοκάρι στο 83’ με τον Φατιόν. Ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ.

Πώς παρατάχθηκαν
Ο Απόλλων Σμύρνης αναγκάστηκε να αγωνιστεί χωρίς τον Τόμας Μπεντινέλι, τον βασικό οργανωτή του επιθετικού του παιχνιδιού, καθώς υπέστη ελαφριά θλάση. Ο Γιώργος Παράσχος χρησιμοποίησε τον Κολ και τον Σλίβκα σε ρόλο πιο δημιουργικό.

Ο Μίλαν Ράσταβατς από την πλευρά του είχε και πάλι στη διάθεσή τους Μουνάφο και Μπαράλες, ενώ για τη θέση του τερματοφύλακα εμπιστεύτηκε τον νεαρό Τσιφτσή, καθώς ο Παπαδόπουλος είναι τραυματίας.

Έγκλημα Μπρούσιτς, τιμωρός Μπαράλες
Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά καλό ρυθμό στη Ριζούπολη, με τον Αστέρα Τρίπολης να είναι ελαφρώς πιο κινητικός και επικίνδυνος. Ο Απόλλων στο 18’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τον Φατιόν, αλλά ήταν οφσάιντ και δεν μέτρησε. Στο 20’ ο Μπρούσιτς έκανε ένα εγκληματικό λάθος, γυρίζοντας τη μπάλα προς τα πίσω, με τον Μπαράλες να το εκμεταλλεύεται και με πλασέ να κάνει το 0-1.

Ο Απόλλων προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα στην επιθετική του ανάπτυξη. Παρόλα αυτά, ο Μαρκ Φερνάντεθ επιχείρησε δύο σουτ στο 43’ και στο 45’, τα οποία δεν βρήκαν στόχο.

Φλύαρη υπεροχή του Απόλλωνα
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλων μπήκε πιο δυνατά, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Ο Αστέρας όμως διαχειριζόταν καλά το παιχνίδι και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να φτάσουν με ευκολία στα καρέ του Τσιφτσή. Ο Γιώργος Παράσχος έκανε κάποιες αλλαγές και έδωσε νέα δημιουργική πνοή στην ομάδα του.

Η πρώτη καλή φάση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» για να ισοφαρίσει σημειώθηκε στο 67’, όταν ο Ντάουντα έκανε το σουτ, αλλά ο Τσιφτσής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η πίεση των «κυανόλευκων» ήταν αυξημένη, αλλά στο 74’ ένα σουτ του Λουίς Φερνάντεθ ανάγκασε τον Βέρχουλστ να παραχωρήσει κόρνερ.

Δοκάρι ο Απόλλων
Η πίεση του Απόλλωνα ήταν συνεχής και στο 83’, από σέντρα του Κολ, ο Φατιόν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην πιο μεγάλη ευκαιρία του να ισοφαρίσει. Ο Αστέρας είχε οπισθοχωρήσει, προκειμένου να κρατήσει το υπέρ του σκορ. Τελικά τα κατάφερε, καθώς το παιχνίδι έληξε με το 1-0 υπέρ των Αρκάδων.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς (66’ Μουνιέ), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Σλίβκα (66’ Βιτλής), Μαρκ Φερνάντεθ (88’ Βάρκας), Τσιλούλης, Ντάουντα, Φατιόν.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία (90+3’ Κώτσιρας), Άλβαρεζ, Σουάρεθ, Καστάνιο, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (66’ Καπίγια), Μπαράλες, Λουίς Φερνάντεθ (79’ Πασαλίδης), Κρέσπι (66’ Τιλίκα).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button