Διεθνή

Απίστευτη Γεωργία: Κέρδισε την Πορτογαλία και πήρε εισιτήριο για τα νοκ άουτ!

Ιστορικές στιγμές ζουν οι Γεωργιανοί, αφού προκρίθηκαν στους «16», στην παρθενική τους συμμετοχή σε Euro.

Απίστευτο και όμως αληθινό, βγαλμένο μέσα από τον θαυμαστό κόσμο της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς αλλά και του 17ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος! Η εθνική Γεωργίας πήγε για πρώτη φορά σε τελική φάση Euro (αποκλείοντας την Εθνική μας στα πέναλτι, στον τελικό των playoffs του Nations League) και όχι μόνο κατάφερε να είναι αξιόμαχη στα γήπεδα της Γερμανίας αλλά έγραψε ιστορία, αφού πανηγύρισε την είσοδό της στα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης.

Η πρόκριση μάλιστα αυτή είναι ξεχωριστή αφού ήρθε μέσα από τεράστια νίκη με 2-0 απέναντι στην Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο στην 3η αγωνιστική (οι Ίβηρες είχαν εξασφαλίσει την πρωτιά και την πρόκριση από την δεύτερη αγωνιστική), με τους Κβαρατσχέλια και Μικαουτάτζε (πέναλτι) να υπογράφουν τα γκολ της επιτυχίας στην “Βέλτινς Αρένα” που έστειλαν το συγκινητικό σύνολο του Βίλι Σανιόλ πάνω στην Ισπανία.

Σημειώνεται πως με την επιτυχία της αυτή, η Γεωργία άφησε ουσιαστικά εκτός νυμφώνος την τρίτη του 1ου ομίλου, Ουγγαρία, που είχε συγκεντρώσει 3 βαθμούς, ενώ η δεύτερη θέση στον 6ο όμιλο κατέληξε στα χέρια της Τουρκίας, που την ίδια ώρα επικρατούσε με 2-1 της Τσεχίας στις καθυστερήσεις.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button