ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

«Απάντησε» στο δικαστήριο της Μαδρίτης για European Super League η UEFA

Χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις στην τρέχουσα κατάσταση της υπόθεσης της European Super League η χθεσινή απόφαση δικαστηρίου στην Ισπανία, να απαγορέψει τις κυρώσεις εις βάρος των ομάδων, που εμπλέκονται στο εγχείρημα.

Η UEFA «απάντησε» σχετικά με την απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Μαδρίτης, το οποίο καθόρισε απαγόρευση κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία και τη FIFA κατά των συλλόγων, που εμπλέκονται στο εγχείρημα, δηλαδή τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Η UEFA υπογραμμίζει ότι «η απόφαση αυτή αναγνωρίζει την πρωταρχική σημασία των διαδικασιών που εκκρεμούν ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.), στο Λουξεμβούργο. Η κύρια διαδικασία ενώπιον του Εμπορικού Δικαστηρίου της Μαδρίτης (είχε εκδώσει την αρχική απόφαση περί μη κυρώσεων) έχει ανασταλεί επί του παρόντος εν αναμονή της απόφασης του ΔΕΕ».

Όλα αυτά, «μετά την κατηγορηματική γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα του Δ.Ε.Ε. για την υποστήριξη της κεντρικής αποστολής της UEFA ως προς την καθοδήγηση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Η UEFA αναμένει τώρα την απόφαση του Δ.Ε.Ε., η οποία στη συνέχεια θα επιδοθεί στο Εμπορικό Δικαστήριο της Μαδρίτης, προκειμένου να εφαρμοστεί στην κύρια δίκη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button