ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Αντιδρούν οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα για το Μουντιάλ στη Σαουδική Αραβία!

Πολλές και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της FIFA να αναθέσει στη Σαουδική Αραβία τη διοργάνωση του Μουντιάλ το 2034.

Μετά την υπαναχώρηση της Αυστραλίας έμεινε η Σαουδική Αραβία ως μοναδική υποψηφιότητα για την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση και ο Τζιάνι Ινφαντίνο επιβεβαίωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει εκεί το 2034.

Οι αντιδράσεις είναι ήδη έντονες για αυτή την απόφαση λόγω της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Η Διεθνής Αμνηστία, μέσω του Στιβ Κόκμπερν, ο οποίος είναι επικεφαλής οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης της οργάνωσης, ανέφερε σχετικά:

«Πρέπει να είναι έτοιμη να σταματήσει τη διαδικασία υποβολής προσφορών εάν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αντιμετωπιστούν αξιόπιστα».

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τη μεριά του, χαρακτήρισε «ντροπή» τη διεξαγωγή του Μουντιάλ στη Σαουδική Αραβία.

«Η Σαουδική Αραβία δεν πρέπει να ανταμείβεται για την καταστολή της. Δεν είναι δυνατή η ανεξάρτητη παρακολούθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία λόγω της κυβερνητικής καταστολής.

Είναι αδύνατο για τη FIFA να παρακολουθεί και να επιθεωρεί συνεχώς τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία με βάση τη δική της πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η FIFA αποτυγχάνει στην ευθύνη της απέναντι στον κόσμο του ποδοσφαίρου να διεξάγει τις διαδικασίες διαγωνισμού κι επιλογής του Παγκοσμίου Κυπέλλου με ηθικό, διαφανή, αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο» είπε η πρόεδρος Μίνκι Γουόρντεν.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button