Μπάσκετ

Αντίο, αντίο! Άρης για play-off και Ηρακλής για Α2 (54-76)

Σε μία μαγική βραδιά και έναν… τρελαμένο Άρη να πάρει το διπλό (54-76) στο Ιβανώφειο κόντρα στον Ηρακλή, οι κιτρινόμαυροι παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Ο Άρης πλέον μπορεί να κοιτάει ψηλά, ενώ ο Ηρακλής με τους (τουλάχιστον) τρεις βαθμούς που θα του αφαιρεθούν θα προσπαθήσει να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Με τους Τσάλμερς, Φλιώνη, ΝτεΚόζι, Ντραγκίσεβιτς και Κουζέλογλου ξεκίνησε ο Άρης στο αρχικό του σχήμα.

Πιο δυνατά μπήκε ο Άρης στην αναμέτρηση, έχοντας καλή αμυντική εικόνα το πρώτο μισό της πρώτης περιόδου σε συνάρτηση με τις λύσεις πίσω από την γραμμή των 6,75, πήρε κεφάλι 7 πόντων (7-14).

Μπορεί ο Θανάσης Σκουρτόπουλος να πήρε time out στα 4:58 για την ομάδα του Ηρακλή, ωστόσο η εικόνα των ομάδων δεν άλλαξε, με τον Άρη μάλιστα να πηγαίνει στο double score 1:45 από την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (10-20). Ο Ίμπανκς με τρίποντο έγραψε το 13-20 για το σκορ της περιόδου.

Παρόμοιο… σενάριο και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Άρη να συνεχίζει να έχει καλό πρόσωπο τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση. Ο Λίτλ με το 4ο τρίποντο της ομάδας πήγε στο +6 την διαφορά (17-23).

Οι κιτρινόμαυροι δεν «επέτρεψαν» την διαφορά να πέσει κάτω από τους 7. Μάλιστα 1 λεπτό από το ημίχρονο έφτασε και στο +12 με το 2ο προσωπικό τρίποντο του Φλιώνη (26-38). Οι δύο ομάδες πήγανε στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 29-38.

«Σεληνιασμένος» μπήκε ο Άρης στην επανάληψη, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +15 με τους ΝτεΚόζι και Κουζέλογλου, αναγκάζοντας τον Σκουρτόπουλο να πάρει εκ νέου τάιμ άουτ στα 23 λεπτά.

Πέρασαν 6.5 λεπτά αγώνα για να πετύχει καλάθι ο Ηρακλής, αποτέλεσμα της εξαιρετικής άμυνας του Άρη. Μάλιστα κάποιοι από τους λιγοστούς παρόντες στο γήπεδο φώναξαν «γκολ» στην επίτευξη του καλαθιού…

Η διαφορά έφτασε στο +25, με τον Άρη να… «πυροβολεί» με τρίποντα με τους Τσάλμερς και Ντεκόζι (32-57). Η λήξη της τρίτης περιόδου έγραψε 34-59, για ένα επιμέρους σκορ 5-21.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Ηρακλή να τρέχει ένα σερί 8-0 για το 42-59 στο 33′, πράγμα που οδήγησε τον Σάββα Καμπερίδη να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Ωστόσο, ο Άρης γρήγορα απάντησε με το δικό του 9-0 για το (42-68) για την μεγαλύτερη διαφορά της βραδιάς.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και το τελικό σκορ ήταν το 54-76.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button