Ποδόσφαιρο

Ανούσιος Άρης, ανοχή Μπέμπεκ στο «ξύλο» της ΑΕΚ και ήττα με 0-1

Με τον Άρη ανούσιο και ένα κακό Μπέμπεκ που άφηνε το ξύλο των παικτών της ΑΕΚ και δεν έβγαζε κάρτες, ενώ δεν πήγε καν στο VAR να δει την καθαρή ανατροπή του Γκάμα, είχε ως αποτέλεσμα η αθηναϊκή ομάδα να φύγει με την νίκη από το εξ αναβολής ντέρμπι του Χαριλάου της 8ης αγωνιστικής.

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε για την αρχική ενδεκάδα τους: Mπουσέ, Σάκιτς, Ροζ, Μπεναλουάν, Σούντγκρεν, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Σίλβα, Μαντσίνι και Μάνο.

Μόλις στο έβδομο λεπτό ο Άρης είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Εκμεταλλευόμενος λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ ο Μάνος βρέθηκε απέναντι στον Αθανασιάδη, πλάσαρε, όμως άσχημα χάνοντας την ευκαιρία.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα υπήρχε μαρκάρισμα δύο παικτών της ΑΕΚ με τον Γκάμα σε μία φάση που σηκώνει συζήτηση, με τον Μπέμπεκ όμως να μην δίνει κάτι και τον VARιστα να μην τον καλεί να δει και πάλι την φάση.

Το παιχνίδι δεν είχε κάποιον ιδιαίτερο ρυθμό, με την ΑΕΚ να στέκεται άτυχη νωρίς, καθώς στο 18′ ο Νεντσελτσεάρου τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Λάτσι.

Στο 21ο λεπτό η ΑΕΚ απείλησε με κεφαλιά του Ανσαριφάρντ, ενώ το παιχνίδι συνέχισε να έχει έναν αργό ρυθμό.

Σε αυτό συνετέλεσε και το ότι ο Μπέμπεκ άφησε το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, δυσκολεύοντας το επιθετικό έργο του Άρη.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έψαχνε τον Μάνο, με τον τελευταίο να έχει νέα ευκαιρία στο 40, όταν πρόλαβε την έξοδο του Αθανασιάδη αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω, σε μια φάση που πάντως ήταν εκτεθειμένος.

Στο τελευταία λεπτά του ημιχρόνου ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει, με τον Σάσα να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 46′ μετά από γύρισμα του Μαντσίνι.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα και είχε μια ευκαιρία με τον Ανσαριφάρντ στο 46′, με τον Άρη να ισορροπεί στην συνέχεια. Οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν κάποια κόρνερ, χωρίς όμως να υπάρξει η κλασσική ευκαιρία.

Στο 57′ μπήκαν στο γήπεδο για την ΑΕΚ οι Λιβάγια και Μάνταλος, βοηθώντας την να ανέβει.

Στο 64′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τον Λιβάι Γκαρσία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1…

Ο Άρης δεν βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει, με το παιχνίδι να συνεχίζει ως έχει έως το 75′.

Τότε συνέβη ένα… τρομερό σκηνικό. Η ΑΕΚ είχε ολοκληρώσει τις τρεις διακοπές που δικαιούται για αλλαγές, αλλά ήθελε να περάσει τον Ολιβεϊρα στο ματς.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως Μπέμπεκ και Τζήλος προσπάθησαν να… πείσουν τον πάγκο του Άρη να το δεχτεί! Κάτι τέτοιο φυσικά δεν συνέβη, αλλά ουσιαστικά χάθηκαν έξι(!) λεπτά αγώνα.

Ο Άρης συνέχισε να μην μπορεί να απειλεί με το παιχνίδι να φτάνει στο 90′ και τον Τζήλο να δίνει μόλις οκτώ λεπτά καθυστερήσεις.

Το παιχνίδι κύλησε μέχρι στο 97, όπου ο Λιβάγια από τα δεξιά έκανε γύρισμα στην περιοχή, ο Ανσαριφάρντ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μπουσέ, με τον Λιβάγια στο ριμπάουντ να τη στέλνει στα δίχτυα, όμως ο Κροάτης ήταν σε θέση οφσαιντ και σωστά ακυρώθηκε από το VAR.

Τα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τον Άρη να μένει στο 0…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button