Γενικά

Ανοικτό ενδεχόμενο ολικού lockdown αφήνουν οι επιστήμονες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες και δεν αποκλείουν ένα γενικευμένο αυστηρό lockdown σύντομα. 

Την ανησυχία τους για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού εκφράζουν οι λοιμωξιολόγοι και προειδοποιούν για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Η ετοιμότητα των νοσοκομείων απέναντι σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες για covid-19 ενώ εκτοξεύθηκε ο δείκτης μεταδοτικότητας στην Αττική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, υπό τον φόβο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας που θα μπορούσε να επιβάλλει και ένα τρίτο ακόμα πιο αυστηρό lockdown βρίσκονται οι ειδικοί.

Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων κατά 35-40% στην Αττική, έχουν θέση σε συναγερμό την χώρα μας.

«Είμαστε σε εγρήγορση, πάντα δρούμε προληπτικά, ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Το ΕΣΥ προετοιμάζεται για ένα πιθανό τρίτο κύμα και ο υπουργός Υγείας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, ζητώντας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να είναι σε ετοιμότητα.

Βαρύτητα δόθηκε στην Αττική όπου καθημερινά έχουμε 50-80 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία.

Ανοικτό το ενδεχόμενο ολικού lockdown σύντομα

Επί ποδός είναι οι Αρχές καθώς ο δείκτης μεταδοτικότητας του RT στην Αττική έχει φτάσει το 1,01 και στην νότια Ελλάδα στο 1,10.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι δυο επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και ολικού lockdown σύντομα, αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button