Ποδόσφαιρο

Αδελφή Τόσκο: «Πιστεύω στη δικαιοσύνη – Πολύ σκληρό να βλέπουμε τα τελευταία λεπτά της ζωής του»

Γεμάτες αγωνία, αναμονή και πίεση, είναι οι τελευταίες ημέρες για την οικογένεια του αδικοχαμένου Τόσκο Μποτζατζίσκι.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια, για να έρθει η οριστική δικαίωση που αποζητούσαν κάθε στιγμή μέσα στις αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Η μικρή του αδερφή, Πέτια Μποτζατζίσκι μιλάει στο ThessToday.gr ενόψει της αγόρευσης του εισαγγελέα για τον δικό της Τόσκο ενώ περιγράφει τις ατελείωτες και επώδυνες ώρες της δικαστικής διαδικασίας.

«Κλάψαμε πολύ. Είδαμε βίντεο. Είδαμε φωτογραφίες. Ήταν πολύ σκληρό να βλέπουμε τα τελευταία λεπτά της ζωής του. Δεν ξέρω τι να πω για αυτά που είδαμε. Η διαδικασία των δικαστηρίων ήταν πολύ έντονη συναισθηματικά» λέει, φανερά συγκινημένη, η ίδια που δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει ότι ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη στέρησε τη ζωή στον αδελφό της και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του.

Μετά από καταθέσεις δεκάδων μαρτύρων, ακούγοντας ακόμη και τους κατηγορούμενους να απολογούνται λίγα μέτρα απέναντί τους, η οικογένεια του Τόσκο, ανυπομονεί για την σημερινή ημέρα του δικαστηρίου, ακόμη κι αν ξυπνά για ακόμη μία φορά μνήμες από τις θλιβερές στιγμές που διαδραματίστηκαν στις 5 Ιανουαρίου 2020 και είχαν αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Ο θάνατος του Τόσκο προκάλεσε τη θλίψη και την οργή στους δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι αναγκάζονταν ξανά και ξανά να βρίσκονται πρωταγωνιστές στον ίδιο εφιάλτη. Η Πέτια περιγράφει πως παρόλο που έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους, τις θλιβερές εικόνες από τον θάνατό του, προσπάθησαν να μείνουν δυνατοί. Γιατί ήξεραν ότι μόνο έτσι θα έρθει η δικαίωση στη μνήμη του.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ακόμα και σήμερα ότι δεν ζει πια. Ήταν ο μεγάλος μου αδελφός και τώρα που έχει πεθάνει νιώθω ότι έχασα ένα κομμάτι του εαυτού μου, νιώθω μόνη» αναφέρει η ίδια, ενώ τονίζει την δύναμη και την γενναιότητα της οικογένειάς της. «Έχουμε λάβει πολλή υποστήριξη από φίλους, από τους δικηγόρους μας, από πολλούς Έλληνες. Μας κάνει καλό όλο αυτό. Όλοι μας περιμένουμε μεγάλες ποινές. Για τον αδελφό μου».

Παράλληλα, εξηγεί στο ThessToday.gr, πόσο δύσκολες είναι για την οικογένειά της αυτές οι ημέρες, περιγράφοντας πως νιώθουν συναισθηματικά φορτισμένοι. «Από τη μια χαιρόμαστε που θα βγει η απόφαση, από την άλλη είμαστε πολύ συναισθηματικοί. Δεν είμαστε πολύ καλά». Αναφερόμενη στην σημερινή ημέρα που θα βιώσει στο δικαστήριο, η Πέτια ελπίζει να μην αλλάξει ο εισαγγελέας τις κατηγορίες, και φυσικά, περιμένει δικαιοσύνη. «Πιστεύω σε αυτή και ελπίζω να αποδοθεί για τον αδελφό μου. Περιμένουμε συνέχεια νέα από τον εισαγγελέα, από τον δικαστή, από τους δικηγόρους μας».

Η Πέτια προκαλεί συγκίνηση αναφέροντας πως δεν μπορεί να ξεχάσει το έντονο χαμόγελο του Τόσκο, και τις αμέτρητες ώρες που περνούσαν μαζί συμβουλεύοντάς την, ως μεγαλύτερος αδερφός. «Θαύμαζα την εξυπνάδα του και την καλοσύνη του. Ήταν πραγματικά πολύ καλός άνθρωπος και δεν του άξιζε αυτό που συνέβη. Φυσικά για τους γονείς μου είναι πιο δύσκολο γιατί είναι αυτοί που έχασαν το παιδί τους. Κάθε γονιός μπορεί να καταλάβει πώς είναι να χάνεις το παιδί σου. Είναι σαν να χάνεις ένα κομμάτι της καρδιάς σου και η ζωή δεν είναι ξανά η ίδια. Συνηθίζαμε να μιλάμε μαζί του κάθε μέρα, να τον βλέπουμε κάθε μέρα και τώρα που έχει φύγει, έχουν απομείνει μόνο οι αναμνήσεις».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button