Βασικά ΘέματαΜπάσκετ

Ήττα στις λεπτομέρειες και 4η θέση για τον Άρη στη Ρόδο

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ολοκλήρωσε την παρουσία της στο φετινό Super Cup, καταλαμβάνοντας την 4η θέση, έπειτα από ένα πολύ άστοχο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στο Περιστέρι.

Ο Άρης πραγματοποίησε δυναμικό ξεκίνημα στη συνάντηση και με οδηγό την άμυνα του βρήκε ρυθμό στο σκοράρισμα, πηγαίνοντας μπροστά στο πρώτο τάιμ άουτ (12-3 στο 4′).

Η δεύτερη διακοπή στο παιχνίδι ήρθε από τον Γιάννη Καστρίτη, που είδε λάθος επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα το Περιστέρι να μειώσει τη διαφορά (17-12 στο 7′).

Στο τελευταίο κομμάτι της πρώτης περιόδου βρέθηκαν ορισμένες επιθετικές λύσεις με τον Βασίλη Τολιόπουλο να ευστοχεί σε δύο δύσκολα τρίποντα, με το δεκάλεπτο να λήγει στο 25-16 για τον Άρη.

Οι εκτελέσεις από το τρίποντο συνέχισαν να βρίσκουν χώρο και έτσι ήρθε η πρώτη διψήφια διαφορά στη συνάντηση (28-16 στο 11′) υπέρ των «κιτρινόμαυρων».

Η αντίδραση της ομάδας του Γιώργου Λιμνιάτη ήταν ακαριαία, βρίσκοντας σκορ από την περιφέρεια και το σκορ να γίνεται 30-26 στα 6 λεπτά πριν τελειώσει το ημίχρονο.

Μέχρι το τέλος του 2ου δεκαλέπτου, οι δύο αντίπαλοι «βομαβάρδιζαν» πίσω από τα 6.75μ, καθώς ο μεν Άρης είχε 7/11 τρίποντα, ενώ το δε Περιστέρι μέτρησε 7/13.

Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 41-39.

Με επιθετική ανομβρία μπήκε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Πάτον να ισοφαρίζει για το Περιστέρι μετά από περίπου 3 λεπτά αγώνα.

Ο Άρης βρήκε σκορ με δύο συνεχόμενα καλάθια του Ρόμπερτς, όμως οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν το πρώτο τους προβάδισμα στον αγώνα (45-46 στο 24′).

Η επιθετική δυστοκία συνεχίστηκε, με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να μένει πιστή στις αμυντικές τις αρχές, χωρίς να αφήσει τον έλεγχο να ξεφύγει.

Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 55-57 υπέρ της αθηναϊκής ομάδας.

Το παιχνίδι παρέμεινε σκληρό με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο, δίχως να καταφέρνει κάποια ομάδα να ξεφύγει στο σκορ.

Τελικά το Περιστέρι εκμεταλλύτηκε την αστοχία του Άρη και 3 λεπτά πριν το φινάλε πέρασε στο +7 (63-70).

Η αναμέτρηση έληξε με σκορ 69-73 και κάπως έτσι ο Άρης πήρε την 4η θέση στη Ρόδο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button