Μπάσκετ

Ήττα με 28 πόντους από τις ΗΠΑ και… τελικός με τη Νέα Ζηλανδία!

Δεν ήταν για τα δόντια μας αυτοί οι Αμερικανοί και οι ηχηρές ελληνικές απουσίες άνοιξαν τη διαφορά στους 28 πόντους (81-109). Ώρα τελικού με τη Νέα Ζηλανδία την Τετάρτη για την Εθνική Ελλάδος.

Στη σχεδόν γεμάτη “Mall of Asia Arena” η Εθνική Ομάδα έγινε… εύκολη λεία στα «δόντια» των ΗΠΑ, που αποτελούν το φαβορί του Μουντομπάσκετ 2023. Η «γαλανόλευκη» μπόρεσε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική μόνο στην 1η περίοδο και στη συνέχεια δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει την ταχύτητα και τον υψηλό ρυθμό των NBAers του Στιβ Κερ. Έτσι, οι ΗΠΑ έκαναν το 2-0 και πέρασαν στην επόμενη φάση, με την Ελλάδα να έχει πια ρεκόρ 1-1 και να τα παίζει… όλα για όλα για την πρόκριση κόντρα στην Νέα Ζηλανδία (30/8).

Ουσιαστικά, μετά το ισορροπημένο ξεκίνημα, οι Αμερικανοί βρήκαν αμυντικές λύσεις, εκμεταλλεύτηκαν το κακό βράδυ στο ελληνικό τρίποντο και έτρεξαν εντυπωσιακά το γήπεδο για να βρουν εύκολο σκορ. Η «επίσημη αγαπημένη» δεν είχε καλά ποσοστά, έχανε τα ριμπάουντ και δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει στο 1vs1 τα… θηρία του Κερ. Έτσι, από το πρώτο ημίχρονο τα δεδομένα είχαν… δρομολογηθεί (+13 οι ΗΠΑ), με τους τυπικά φιλοξενούμενους να φτάνουν στο +21 στο 25′ και επί της ουσίας να «τελειώνουν» το ματς.

Η Ελλάδα, λοιπόν, στρέφεται πια στον… τελικό με τη Νέα Ζηλανδία, με τον κόουτς Ιτούδη να ανοίγει το ροτέισιον αρκετά αυτή τη φορά, να τους κρατάει όλους «φρέσκους» και να ετοιμάζει τα πλάνα του για το must win παιχνίδι που ακολουθεί.

Σε ό,τι αφορά το ματς με τους Αμερικανούς, πρώτοι σκόρερ των νικητών ήταν οι Όστιν Ριβς (15π., 6 ασ., 5 ριμπ.), Άντονι Έντουαρντς (13 π.) και Τζέιλεν Μπράνσον (13 π., 5/5 εντός πεδιάς, 2/2 τριπ.). Για την Ελλάδα ξεχώρισε ο Γιώργος Παπαγιάννης, που ανταποκρίθηκε πολύ καλά απέναντι στους NBAers που βρήκε μέσα στο ζωγραφιστό (17 πόντοι, 8/13 εντός πεδιάς). Θετικοί κατά διαστήματα οι Ιωάννης Παπαπέτρου (9 π.) και Κώστας Παπανικολάου (8 π.), «ξέσπασε» στο φινάλε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος (14 π.), βοήθησε επιθετικά ο Τόμας Ουόκαπ (9π., 7 ασ.).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button